Kitap Cevapları TIKLA
Test Çöz TIKLA
sınıf 1 Ders Kitapları ve Cevapları
sınıf 2 Ders Kitapları ve Cevapları
sınıf 3 Ders Kitapları ve Cevapları
sınıf 4 Ders Kitapları ve Cevapları
sınıf 5 Ders Kitapları ve Cevapları
sınıf 6 Ders Kitapları ve Cevapları
sınıf 7 Ders Kitapları ve Cevapları
sınıf 8 Ders Kitapları ve Cevapları
sınıf 9 Ders Kitapları ve Cevapları
sınıf 10 Ders Kitapları ve Cevapları
sınıf 11 Ders Kitapları ve Cevapları
sınıf 12 Ders Kitapları ve Cevapları
Test Çöz Sayfası
11. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Meb Yayınları

11. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı Cevapları Sayfa 300

Ders ve Çalışma Kitabı Cevapları

“11. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı Cevapları Sayfa 300 Meb Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

11. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı Cevapları Meb Yayınları Sayfa 300

Soru: 13) (I) Röportaj; iletişim kalıbı, anlatı, tanıklık, izlenimler, betimlemeler, uzaktakini göz önüne getirmeler, öznel yaklaşım ve anlatım çeşitliliklerine yer verir. (II) Öznel bir yapısı olmasına karşın gerçeklikten asla ödün vermez. (III) Bu türde olayın içinde olmak, olaya tanıklık etmek ve maddi manevi engelleri aşıp bilinmeyeni iletmek gerekmektedir. (IV) Röportaj yazarı hiçbir bilgiden kendince sonuçlar çıkarmaz. (V) Konu ile ilgili her türlü fotoğrafı, okuyucuyu aydınlatmak için kullanabilir. Bu parçada numaralanmış cümlelerin hangisinde röportaj türü ile ilgili verilen bilgi yanlıştır?

A) I
B) II
C) III
D) IV
E) V

  • Cevap: D

Soru: 14) Ben röportajlarımı nasıl yaptım? Hemen şunu söyleyeyim ki herhangi bir röportajıma herhangi bir romanım kadar çok çalıştım. Çoğunlukla dizi röportajlar yaptım. İkinci yaptığım dizi röportaj Bakırcılar’dır. Güney sınırlarımızdaki bakırcılığı konu almıştım. Gittim, üç aydan fazla bir süre bakırcılar arasında bir bakırcı gibi yaşadım. Onların acılarına, sevinçlerine, varlıklarına, yokluklarına katıldım. Bu parçaya göre röportaj türüyle ilgili aşağıdakilerden hangisi söylenemez?

A) Röportaj yazarı konusunu her yönüyle ele alabilir.
B) Röportajı yapan kişinin olay yerine gitmesine gerek yoktur.
C) Olaylar; araştırma, inceleme, gezip görme yöntemiyle yansıtılır.
D) Metinler somut olgulara ve belgelere dayandırılır.
E) Röportajı yapan kişi olaylara bizzat tanıklık eder.

  • Cevap: B

Soru: 15) Aşağıdaki cümlelerin hangisinde sözcüğün yanlış yerde kullanılmasından kaynaklanan bir anlatım bozukluğu vardır?

A) Otobüsün muavini yolcuların biletlerini kontrol etti.
B) Seyirciler maçtan sonra tezahürat yapmaya devam etti.
C) Her zamanki gibi ilk bitiş çizgisine ben geldim.
D) Gençlik yıllarımda daha çok, roman okuyordum.
E) Müşteriler indirimli fiyatlardan yararlanmak istiyordu.

  • Cevap: C

Soru: 16) Tiyatroya ilk adım ( ) Evet, üniversitenin son sınıfındaydım ( ) 1950’de bitirdiğime göre 1949 yılında ilk oyunumu yazdım. Söyledim ya ( ) Bizim alt katta Sevim abla oturuyordu. O benim gizli gizli yazdığımı ( ) şiire ( ) romana, giderek tiyatroya yöneldiğimi biliyor. Bu parçada yay ayraçla belirtilen yerlere, aşağıdaki noktalama işaretlerinden hangisi sırasıyla getirilmelidir?

A) (…) (.) (;) (!) (.)
B) (:) (.) (;) (;) (,)
C) (:) (,) (;) (:) (?)
D) (,) (…) (;) ( !) (.)
E) (…) (.) (!) (;) (,)

  • Cevap: E

Soru: 17) Aşağıdaki cümlelerin hangisinde yazım yanlışı vardır?

A) Ankara’dan İstanbul’a arabamla kaç saatte gidebilirim?
B) Bu sene de Uşak’dan geçecek miyiz?
C) Uçak İzmit’ten havalanır havalanmaz mı arızalandı?
D) Sivas’tan sonra karşımıza Kızıldağ yokuşu çıkmaz mı?
E) Erzurum’dan ayrılalı çok uzun zaman olmuştu.

  • Cevap: B

11. Sınıf Meb Yayınları Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı Sayfa 300 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2025 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!