Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
11. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Gezegen Yayıncılık

11. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı Sayfa 266 Cevapları Gezegen Yayıncılık

11. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı Cevapları Gezegen Yayıncılık Sayfa 266 ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

11. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı Sayfa 266 Cevapları Gezegen Yayıncılık

Metin ve Türle İlgili Açıklamalar

Mülakatın zaman içinde değişik türleri oluşmuştur.
Bire bir mülakat: Görüşmeci ile görüşülen kişinin diyaloğuna dayanır.
Paralel mülakat: İki veya daha fazla görüşmecinin tek bir kişiyle yaptığı mülakattır.
Çalışma arkadaşları grubu: Özellikle takım çalışması gerektiren işlerde kullanılan bir yöntemdir. Adayın işe alınması durumunda çalışacağı insanlarla, yani olası iş arkadaşlarıyla birlikte nasıl hareket edeceği gözlemlenir.
Sıralı mülakat: Bu tip mülakatlar bire bir mülakatlara çok benzer. Tek farkı muhatabın değişik teknik özellik ya da becerilerinin birden fazla görüşmeci tarafından ayrı ayrı ele alınmasıdır.
Değerlendirme merkezi: Üç veya daha fazla adaya belli bir sürede yönetici yeteneklerini ortaya koyabilecekleri gerçeğe yakın olaylar verilir. Adaylar bir süre sonra olayı birlikte tartışırlar. Değerlendirmeciler adayların hareket ve konuşmalarını değerlendirip karara varırlar.
Telefon mülakatları: Özellikle adayların görüşme merkezinden uzakta olduğu veya çok fazla adayla görüşülmesi gerektiği zamanlarda kullanılır.
Okuduğunuz metinde mülakat yapılan Sabahattin Kudret Aksal şair kimliğiyle öne çıkmış bir edebiyatçıdır. Bunun yanında tiyatro ile de ilgilenmiş, oyunlar yazmıştır.


Metni Anlama ve Çözümleme

1. Mülakat yapılan yazar nasıl bir ortamda yetişmiştir?

  • Cevap: Zengin bir edebi ortamda büyümüştür. Onun çok farklı alanlarda üretimler yapmasını sağlayan zengin bir edebiyat ve sanat çevresine sahip olmasıdır. Bu da mülakat yapılan yazarın ufkunu daha da genişletmiştir.

2. Yazarın yetiştiği ortamla yazar olması arasında nasıl bir ilişki vardır? Metne dayalı olarak açıklayınız.

  • Cevap: Onun yaşadığı ortam o kadar zengindir ki kendisi doğal bir şekilde aslında edebiyatçı olmaya doğru rahatça yürüyebilmiştir. Çünkü sanatın türlü dallarının en güzel örneklerini görme dinleme yaşama şansı bulan şairin bu zenginliği eserlere de uyguladığı görülmektedir.

3. Metinde hangi anlatım biçimlerine başvurulmuştur? Bu anlatım biçimlerinin metindeki işlevi nedir?

  • Cevap: Metinde açıklama, öyküleme ve kısmen de olsa tartışma gibi anlatım biçimleri kullanılmıştır. Bu biçimler metne zenginlik katmakta, metnin okur tarafından daha çok sevilmesine aracı olmaktadırlar.

4. Metinden kendi adınıza nasıl bir ana düşünce çıkarttınız? Metnin açık ve örtük iletileri nelerdir?

  • Cevap: Ben bu metinden kendi adıma bir sanatçının kendi sanatını nasıl aşkla tutkuyla yücelttiğini ve her şeyin başının çok çalışmak emek vermek olduğu görüşünü çıkardım.

5. Mülakatta dile getirilen olaylar, bilgiler, düşünceler arasında bir tutarlılık var mıdır? Metni bu açıdan değerlendiriniz.

  • Cevap: Evet vardır. Çünkü tutarlılık ve doğruluk olmazsa hiç kimse yaptığımız mülakatı okumaz. Güvenilir bir metin ortaya koyamamış oluruz.

6. Yazara sorulan sorular, okuyucunun konuyla ilgili merakını giderici nitelikte midir? Neden?

  • Cevap: Bence gidericidir. Çünkü bu sorular yazarı daha ayrıntılı cevaplar vermeye yönlendirmektedir. Bu da benim yazarla ilgili daha fazla bilgi almamı sağlamaktadır.

11. Sınıf Gezegen Yayıncılık Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı Sayfa 266 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2024 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
5
clap
3
love
2
angry
1
confused
1
sad
0
happy
0
unlike

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!