Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
12. Sınıf Biyoloji Beceri Temelli Etkinlik

12. Sınıf Biyoloji Beceri Temelli Etkinlik Kitabı Cevapları Sayfa 19

12. Sınıf Biyoloji Beceri Temelli Etkinlik Kitabı Sayfa 19 Cevapları Meb Yayınları‘na ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

12. Sınıf Biyoloji Beceri Temelli Etkinlik Kitabı Cevapları Sayfa 19

Aşağıdaki metinden yararlanarak sorulan cevaplayınız.

Biyoloji öğretmeni, dersinde “nükleotit, DNA, gen, kromatin iplik, kromatit ve kromozom” terimlerini ve bu terimler arasındaki bağlantıyı öğrencilerine kavratmak için aşağıdaki şekli etkileşimli tahtaya yansıtıyor ve aşağıdaki cümleleri söylüyor:

Arkadaşlar, hücrelerin kalıtsal materyali olarak nitelendirilen DNA molekülünde hayatın dili de denilebilecek kalıtsal bilgiler bulunmaktadır. DNA molekülü iki zincirlidir ve bu zincirler birbirine zıt yönlerde ilerler, diğer bir deyişle antiparaleldir.

DNA’da belirli bir özelliği ifade eden ve belirli bir çeşit proteini kodlayan anlamlı şifrelere gen denir. Her bir gende bulunan nükleotitlerin oluşturduğu özel şifreler kalıtsal bilgiyi oluşturur.

Nükleotit ise bir fosfat, beş karbonlu bir şeker ve bir azotlu organik bazdan oluşan kimyasal bir moleküldür. Pürin ve pirimidin olmak üzere gruplara ayrılan azotlu organik bazlar beş karbonlu şekere bağlıdır. Bu yapıya nükleozit denir. Nükleozitlere fosfat grubu bağlandığında ise nükleotitler oluşur.

1. Şekil üzerinde dersi anlatan biyoloji öğretmeni şu benzetmeyi yapıyor: Nasıl ki alfabedeki harflerin bir araya gelmesiyle kelimeler, kelimelerden cümleler oluşuyor ise… Gen, nükleotit ve DNA arasındaki sıralanışı vurgulamak isteyen biyoloji öğretmeninin cümleye nasıl devam etmesi gerekir?

  • Cevap: Şekilden de anlaşıldığı gibi belirli sayıdaki nükleotitlerin birleşmesi ile gen, genlerin ve gen olmayan dizilerin bir araya gelmesi ile de DNA oluşur.

12. Sınıf Meb Yayınları Biyoloji Beceri Temelli Etkinlik Kitabı Sayfa 19 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2024 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!