Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
12. Sınıf Din Kültürü Gezegen Yayıncılık

12. Sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Ders Kitabı Sayfa 17 Cevapları Gezegen Yayıncılık

12. Sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Ders Kitabı Cevapları Gezegen Yayıncılık Sayfa 17 ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

12. Sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Ders Kitabı Sayfa 17 Cevapları Gezegen Yayıncılık

Hamit b. Hıdr Hucendî (ö. 1000 civarı) sırf bu meseleyi aydınlatmak için özel kurulan bir rasathanede uzun yıllar süren gözlemleri sonucunda ekliptik eğilimin sürekli bir şekilde küçüldüğü sonucuna ulaşmıştır. Onuncu yüzyılın sonuna doğru Ebu Nasr b. Irak, çağdaşları arasında ortaya çıkan yörüngelerdeki gezegen hızlarının eşit olmadığı ihtimali üzerinde durmuştur. On birinci yüzyılın en önemli başarılarından biri matematiksel coğrafyanın bağımsız bir disiplin haline gelecek şekilde geliştirilmiş olmasıdır. ibn Heysem (ö. 1041), Birunî (ö. 1048), ibn Sina (ö. 1037) gibi büyük bilginler bu yüzyılda yaşamışlardır. Birunî’nin Hindistan’a dair yazdığı eser, örnek alınabilecek bir hakikat sevgisine, eleştirici bir düşünceye, keskin bir gözleme, dünya kültürüne karşı şaşırtıcı bir açıklığa ve yazarın nesnelliğine işaret etmektedir.

ibn Sina’nın tıp alanında yazdığı Kanun fi’t Tıp ile felsefe ve pozitif bilimler alanlarında yazdığı Kitabü’ş-şifa, İslam kültür çevresinin en önemli başyapıtları arasındadır. Müslüman bilginlerin gerek dinî gerekse tabii ilimlerdeki yoğun çalışmaları on altıncı yüzyılın sonlarına kadar sürmüştür. Bu çalışmalar sayesinde Orta Çağ İslam dünyasında bilim, en ileri seviyelere çıkmıştır. Müslüman bilginler tarafından yazılmış kitaplar, Yahudiler ve Hristiyanlar tarafından Latince ve ibraniceye çevrilerek Batı dünyasına yayılmış, bu eserler Orta Çağ’da karanlık bir dönem yaşayan Avrupa’nın uyanmasına yol açmıştır.

Modern zamanlarda Batılı ilim adamlarının fiziğin yöntemi olarak Aristo mantığı yerine matematiği koymaları ve ölçülebilir gözlem ve deney verilerine dayalı bilimsel teori anlayışı geliştirmeleri yeni bir ilim anlayışının doğmasına yol açmıştır. Dönemin şartları ve ihtiyaçları, üst üste gelen mekanik icatları ortaya çıkarmış, onu Newton’un bilimsel devrimi, onu da sanayi devrimi izlemiş, böylece modern bilim, Batı sanayi ve teknolojisini mümkün kılan ve geliştiren temel yöntem hâline gelmiştir. İslam dünyası on altıncı yüzyılın sonlarından itibaren duraklama ve daha sonra gerileme dönemine girmiştir. Batı’daki sanayi ve teknolojide hızlı gelişme, toprağa dayalı imparatorlukların sonunu getirdiğinden, bu süreçte dönüşüme ayak uyduramayan devletler diğerlerinin gücü altında ezilmeye başlamışlardır.

  • Cevap Bu sayfada herhangi bir soru bulunmamaktadır. 

12. Sınıf Gezegen Yayınları Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Ders Kitabı Sayfa 17 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2024 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!