Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
12. Sınıf Din Kültürü Gezegen Yayıncılık

12. Sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Ders Kitabı Sayfa 19 Cevapları Gezegen Yayıncılık

12. Sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Ders Kitabı Cevapları Gezegen Yayıncılık Sayfa 19 ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

12. Sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Ders Kitabı Sayfa 19 Cevapları Gezegen Yayıncılık

Nizamülmülk’ün yaptırdığı bu medrese, hoca ve öğrencilere ayrılmış odalar, derslikler, mescit, kütüphane, yatakhane, yemekhane, hamam gibi bölümlerden oluşan bir külliye niteliğindeydi. Nizamülmülk, medresenin varlığının devam etmesi ve her türlü ihtiyacının karşılanması için çok sayıda vakıf da kurdu. Bu vakıflar aracılığıyla, medrese yakınına kurulmuş olan çarşının, hamamın, dükkânların gelirleri medresenin giderlerine harcanmaktaydı. islami ilimleri canlandıran (Muhyiddin) lakabına sahip olan Gazali ve meşhur çok sayıda âlim, bu medresede hocalık yapmıştır. Bu medresede hocalık yapmak çok değerli görüldüğünden, âlimler burada ders verebilmek için birbiriyle yarışırlardı. Bağdat Nizamiye Medresesi’nde dini ilimler, matematik, miras hukuku, Arap edebiyatı gibi ilimler öğretilirdi. Dersler öğleden sonra başlar, gece geç vakitlere kadar devam ederdi.

Bu öğretim kurumuna en az yirmi yaşında olan öğrenciler kabul edilir, onlara dört yıl eğitim verilirdi. Bu meşhur medrese, zaman içinde yeni medreselerin yapılması, Moğol istilası ve yangınlar gibi nedenler yüzünden giderek önemini kaybetti. Tam olarak ne zaman ortadan kalktığı konusunda bir bilgi bulunmamaktadır. Bağdat’taki bu medreseden başka yine Nizamiye adıyla anılan farklı yerlerde medreseler de kurulmuştu. Bunlardan bazıları Nişabur, isfehan, Belh, Musul, Basra, Herat ve Merv Nizamiye medreseleridir. Nizamülmülk’ten sonra yine Selçuklular Dönemi’nde, Nizamiye medreselerine benzer medreseler kurulmaya devam etmiştir. Nureddin Zengi ve Selahaddin Eyyubi gibi hükümdarlar da eğitime büyük önem verdiklerinden kendi devlet sınırları içinde büyük medreseler inşa ettirmişlerdir. Bunların içinde Nureddin Zengi’nin kurdurduğu Darü’l-hadis, yalnızca hadis ihtisası yapan bir enstitü kurumu olmakla ünlüdür.

Cevap Bu sayfada herhangi bir soru bulunmamaktadır. 

12. Sınıf Gezegen Yayınları Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Ders Kitabı Sayfa 19 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2024 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!