Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
12. Sınıf Din Kültürü Gezegen Yayıncılık

12. Sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Ders Kitabı Sayfa 35 Cevapları Gezegen Yayıncılık

12. Sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Ders Kitabı Cevapları Gezegen Yayıncılık Sayfa 35 ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

12. Sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Ders Kitabı Sayfa 35 Cevapları Gezegen Yayıncılık

Cevâmi’in çeşitli bölümlerinde Arap, Suriye, Roma, İran ve Mısır takvimleri; dünyanın uzaydaki konumu ve hareketleri, ekliptik eğilim; meşhur ülke ve şehirler, yeryüzü ölçümleri; Güneş, Ay, yıldızlar ve gezegenlerin konumu ve hareketleri; yıldızların Ay’ın durumları ve safhaları, ayın safhaları, Güneş ve Ay tutulmaları gibi çeşitli konular ele alınmıştır. Fergânî, güneş yörüngesinin eğilim açısını tespit etmiş ve hesaplamıştır. Fergânî’nin kitabının Orta Çağ Avrupası’nda astronomi ilminin gelişmesine ne ölçüde etki ettiğini anlayabilmek için onun kütüphanelerdeki Latince yazmalarının bolluğuna dikkat etmek ve Pierre Duhen’ in Le Systeme Du Monde adlı eserinin III. ve IV. ciltlerine göz atmak yeterlidir. Astronomi alanında bir başka meşhur isim, Bîrûnî’dir (ö. 1061 civarı). Bîrûnî araştırmalarında gözlem ve deneye özel önem vermiş, gözlem ve deneyle bulunan gerçeklerin İslam bakış açısına uygun olduğunu düşünmüştür. Bununla birlikte o, döneminin geçerli metotları olan akıl yürütme ve mantık yöntemlerini de etkin biçimde kullanmıştır. Onun el-Kanunü’l-Mes’udi adlı eseri, astronomi, astroloji, kronoloji, coğrafya, jeodezi (yerölçüm), trigonometri, meteoroloji gibi konularda önemli bilgiler içeren bir kitap olmakla birlikte öncelikle bir astronomi ansiklopedisi mahiyetindedir. Tanınmış bir başka astronomi bilgini Bitrûcî (On üçüncü yüzyılın başları), kendi dönemine kadar sayıları sekiz kabul edilen gök kürelerine bir dokuzuncusunu ilâve etmiştir. Batlamyus’un düşüncelerinden ayrılarak Aristo düşüncesine dayalı olarak geliştirdiği teorilerini Kitabü’l-Hey’et’te anlatmış, onun astronomi sistemi on üçüncü yüzyıl Avrupası’nda büyük yankı uyandırmıştır. İngiliz astronomu William ondan alıntılar yapmış, Grosseteste ise çeşitli çalışmalarını bu sisteme dayandırdığı gibi Batlamyus sistemini reddederken de onu kendine mal etmiştir. Bu bilginlerden başka Çağmînî (ö. 1221) el-Mulahhas adlı eserinde astronomi konularını güzel bir biçimde özetlemesiyle dikkat çeker. Bu kitap, bir dönem medreselerde ders kitabı olarak okutulmuştur.

  • Cevap: Bu sayfada herhangi bir soru bulunmamaktadır. 

12. Sınıf Gezegen Yayınları Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Ders Kitabı Sayfa 35 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2024 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
1
sad
1
unlike
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
angry

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!