Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
12. Sınıf Din Kültürü Gezegen Yayıncılık

12. Sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Ders Kitabı Sayfa 52 Cevapları Gezegen Yayıncılık

12. Sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Ders Kitabı Cevapları Gezegen Yayıncılık Sayfa 52 ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

12. Sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Ders Kitabı Sayfa 52 Cevapları Gezegen Yayıncılık

“Maturîdî’nin mezarı yirminci yüzyılın başlarına kadar korunmuş ancak tanıdıklarının ifadelerine göre, Sovyetler Birliği Dönemi’nde mezarlık iskana açılınca bu mezar bir evin avlusu içinde kalmış, evin sakinleri mezarı düzleyip üzerine beton dökmüşlerdir. 2000 yılında, mezarının bulunduğu alana, içinde türbe de bulunan bir külliye inşa edilmiştir. Kendi döneminde inançsızlar ve bidatçi mezheplerle ilmi münakaşalar eden Maturîdî, o dönemde dini ve felsefi ilimlerde çalışan kimselerin kolay erişemeyeceği bilgilere sahip bir kimse olarak tanınmıştır. Onun dini canlandırma yolunda çaba harcadığını, dinin derin anlamları üzerine yoğunlaştığını, ehlisün- nete uygun bir inanç sistemini yaygınlaştırmaya çalıştığını söyleyen âlimler, Türkler arasında İslam’ın ve Hanefiliğin yayılmasında onun önemli rolünün olduğunu belirtmişlerdir. imam Maturîdî’nin en tanınmış eseri Tevhit adlı kitabıdır. Bu kitapta inanç konuları ve bu konular çevresinde yapılan itikadi tartışmalar yer almaktadır. Maturîdî’nin diğer önemli bir eseri ise “Tevilatü’l- Kur’an” adındaki tefsir kitabıdır. Bunların dışında birçok esere sahip olan Maturîdî’nin görüşleri Türkiye, Afganistan, Pakistan, Malezya, Endonezya, Kafkaslar ve Balkanlar’da yaygınlık kazanmıştır.

Şafiî (ö. 820)

Muhammed b. idris eş-Şafiî, Şafiî mezhebinin imamı ve büyük müçtehittir. 767 yılında Gazze’de doğmuştur. Soyu, Hz. Peygamber’in dördüncü kuşaktan dedesi olan Abdümenaf’a dayanır. Bu nedenle ona, Kureyş kabilesinden gelen anlamında Kureşi de denir Şafiî henüz bebekken babasını kaybedince annesi onu alarak Mekke’ye götürdü. Şafiî’nin çocukluğu mahrumiyet içinde geçti. Güçlü hafızası sayesinde hem ilim öğreniyor hem de bellet- menlik yaparak geçimini sağlıyordu. Kâğıt ihtiyacını bir devlet dairesinin atık kağıtlarından karşılıyor hatta bazen kemikler üzerine yazmak zorunda kalıyordu. Bu şartlar altında yedi sekiz yaşlarındayken Kur’an’ı ezberledi. On üç yaşında Mescid-i Haram’da Kur’an okutmaya başladı. Çölde yaşayan bir kabilenin yanında kalarak onlardan fasih Arapçayı, sözlü gelenekleri, atıcılık ve biniciliği öğrendi. Imam Şafii’nin makamı, Kahire, Mısır. Arap şiiri ve edebiyatı konusunda da derinleşen İmam Şafiî, daha sonra bölgede bulunan birçok muhaddis ve fakihten ilim aldı. Hocaları ona Medine’deki Malik b. Enes ile görüşmelerini tavsiye edince, onun yazdığı kitap ve risaleleri ezberleyip Medine’ye gitti. imam Şafiî bu sırada henüz yirmi yaşında bir delikanlıydı. imam Malik ölünceye kadar onun yanından ayrılmadı. Malik’in ölümü üzerine tekrar Mekke’ye döndü. Bu arada Şafiî’nin dayısı Yemen’de ona devlet dairesinde iş bulunca oraya gitti.

  • Cevap: Bu sayfada herhangi bir soru bulunmamaktadır.  

12. Sınıf Gezegen Yayınları Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Ders Kitabı Sayfa 52 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2024 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!