Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
12. Sınıf Din Kültürü Gezegen Yayıncılık

12. Sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Ders Kitabı Sayfa 62 Cevapları Gezegen Yayıncılık

12. Sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Ders Kitabı Cevapları Gezegen Yayıncılık Sayfa62 ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

12. Sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Ders Kitabı Sayfa 62 Cevapları Gezegen Yayıncılık

Yunus Emre (ö. 1320)

Yunus Emre mutasavvıf ve büyük Türk şairidir. Türk halkının gönlüne taht kurmuş olan Yunus’un hayat hikâyesi de menkıbelerle örülüdür.19 Hikâye edildiğine göre Yunus Emre Sarıköy’de yaşayan, çiftçilikle geçinen fakir bir ailenin çocuğudur. Bir gün buğday almak üzere Karahöyük’e gider ve orada Hacı Bektâş-ı Veli’nin yanında bir müddet kalır. Geri dönmek üzereyken Hacı Bektâş-ı Veli, ona buğday yerine nefes (manevi destek) vermeyi teklif eder fakat Yunus buğday almakta ısrarcı olunca ona istediğini verir. Köyüne yaklaştığında Yunus, buğdayın kısa zamanda tükeneceğini, nefesin ise kalıcı olacağını düşünür, pişman olup geri döner. Hacı Bektaş’ın kapısını tekrar çalan Yunus Emre, kararından vazgeçtiğini kendisine nefes verilmesini ister. Durum Hacı Bektaş’a bildirilince o: “Artık olmaz, biz o kilidin anahtarını Tapduk Emre’ye verdik, varsın nasibini ondan alsın.” der.

Yunus oradan ayrılıp Tapduk Emre’ye varır. Tapduk Emre, öncelikle hizmet etmesi gerektiğini söyleyip onu hizmete koşar. Yunus Emre kırk yıl boyunca tekkeye odun taşır. Bu süre içinde erenler meclisine eğri hiçbir şeyin yakışmayacağını düşünerek sadece düzgün odunları seçer. Bir gün Tapduk Emre’nin tekkesinde büyük bir zikir meclisi kurulur. Mecliste ilahi söyleyen Yunus-ı Guyende adında bir başka Yunus daha vardır. Tapduk Emre cezbeye geldiği bir sırada Yunus-ı Guyende’ye “Yunus, söyle!” der. Fakat o işitmez. Bir kez daha seslenir fakat yine işitmez. Üçüncü kez tekrar bağırır fakat Guyende bir türlü duymamaktadır. Bunun üzerine Yunus Emre’ye dönüp: “Yunus vakit geldi, o hazinenin kilidini açtık, nasibini aldın, hünkârın nefesi yetişti, sen söyle!” deyince gönül gözü açılan Yunus Emre’nin dilinden inci değerinde sözler dökülmeye başlar.

    • Cevap: Bu sayfada herhangi bir soru bulunmamaktadır. 

12. Sınıf Gezegen Yayınları Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Ders Kitabı Sayfa 62 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2024 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
1
sad
1
unlike
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
angry

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!