12. Sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Ders Kitabı Cevapları Gezegen Yayıncılık Sayfa 90 ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

12. Sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Ders Kitabı Sayfa 90 Cevapları Gezegen Yayıncılık

Hacı Bektâş-ı Velî

On beşinci yüzyılda yazıldığı tahmin edilen ve kimin tarafından yazıldığı bilinmeyen Vilayetname adlı esere göre Hacı Bektâş-ı Velî, Sulucakarahöyük'te yaşamış biridir. Yesevî tarikatına bağlı olan Hacı Bektâş-ı Velî, insanlara İslam dinini, onların sevdiği bir üslupla anlatmış ve onların takdirini kazanmıştır. Yaşadığı yere yakın civarda yaşayan Hristiyan ve putperest Moğolların İslamlaşması için çok çalışmıştır. Hacı Bektâş-ı Velî, insanların kültürel farklılıklarına müsamaha gösterir, İslam'ın temel ilkelerine ters olmadıkça onları değiştirmeye çalışmazdı. Çalışmaya ve el emeğiyle geçinmeye önem verir, çobanlık yapar, sade bir yaşam sürer, bazı zamanlar bir mağarada uzlete çekilirdi.

HACI BEKTAŞ

Medet mürvet deyip kapına geldimİsteğim dileğim ver Hacı Bektaşİndim eşiğine yüzümü sürdümKusurum günahım var Hacı Bektaş

Kul olanın elbet olur kusuruNesli Peygambersin cihanın nuruAlisin Velisin Pirlerin PiriGalma kusurlara Pir Hacı Bektaş

Horasandan ayak bastın urumaMucizeler şahit oldu pirimeBak şu vaziyete bak şu durumaEşin yok cihanda bir Hacı Bektaş

Geçmem dedin duvarımda sinektenYalan sadir olmaz ervahı pektenSana inanmışım ervahtan köktenSana inanmayan kör Hacı Bektaş

Sana yalvarıyor Veysel biçareYine senden olur her derde çareBir arzuhal sundum gani HünkareKeremin ihsanın bol Hacı Bektaş

Aşık Veysel Şatıroğlu

  • Cevap: Bu sayfada herhangi bir soru bulunmamaktadır. 

12. Sınıf Gezegen Yayınları Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Ders Kitabı Sayfa 90 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.