Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
12. Sınıf Fizik Beceri Temelli Etkinlik

12. Sınıf Fizik Beceri Temelli Etkinlik Kitabı Cevapları Sayfa 94

12. Sınıf Fizik Beceri Temelli Etkinlik Kitabı Sayfa 94 Cevapları Meb Yayınları‘na ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

12. Sınıf Fizik Beceri Temelli Etkinlik Kitabı Cevapları Sayfa 94

Aşağıda verilen deneyden yararlanarak soruları cevaplayınız.

Bir öğrenci, deney düzeneğinde dalga leğeni takımı, ikili noktasal dalga kaynağı ve beyaz ekran kullanmıştır. Dalga leğeni Görsel I’deki gibi hazırlanmış ve 2,5 cm derinliğinde suyla doldurulmuştur.

Beyaz ekran dalga leğeninin altını tamamen kaplayacak biçimde yerleştirildikten sonra aynı fazda çalışan ikili noktasal dalga kaynağı güç kaynağına bağlanmıştır. Noktasal dalga kaynakları çalıştırılarak Görsel II’deki dairesel su dalgalarının görüntüsü elde edilmiştir.

1. Görsel 2’de görülen dalga deseni nasıl oluşmuştur? Açıklayınız.

  • Cevap: Aynı derinlikteki dalga leğeninde, aynı periyotta oluşturulan dalgalar birbiri içinden geçerken bazı noktalar birbirini güçlendirir, bazı noktalar ise birbirini söndürür. Böylece girişim
    deseni oluşur.

2. Desendeki bazı noktaların izleri perdede parlak noktalar hâlinde görülürken parlak noktaların arasındaki bazı noktalar ise karanlık görülmektedir. Bu bilgiden yola çıkarak aydınlık ve karanlık bölgelerin oluşumunu nasıl açıklarsınız?

  • Cevap: Dalgaların tepe noktaları üst üste gelerek çift tepe noktalarını, çukur noktalar üst üste gelerek çift çukur noktalarını oluşturur. Aydınlık bölgeler dalga tepelerinin üst üste binmesiyle, karanlık bölgeler ise dalga çukurlarının üst üste gelmesiyle oluşur.

3. Desendeki yarı aydınlık bölgeler nasıl oluşmuştur? Açıklayınız.

  • Cevap: Bir tepe ve bir çukur üst üste gelerek düğüm noktalarını oluşturur. Zikzaklı yarı aydınlık bölgeler titreşimsiz duran düğüm noktalarıdır.

12. Sınıf Meb Yayınları Fizik Beceri Temelli Etkinlik Kitabı Sayfa 94 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2024 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!