12. Sınıf Fizik Ders Kitabı Cevapları Meb Yayınları Sayfa 254
“12. Sınıf Fizik Ders Kitabı Cevapları Sayfa 254 Meb Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.
12. Sınıf Fizik Ders Kitabı Cevapları Meb Yayınları Sayfa 254
35. Piksellerinde bulunan neon ve xenon gazları, elektrik akımının etkisi ile ışık yayar ve piksellerdeki ışıklar birleşerek görüntüyü meydana getirir. Parçada verilen çalışma prensibi aşağıdaki teknolojilerden hangisine aittir?
A) LCDB) LEDC) PlazmaD) Termal kameraE) Diyot
- Cevap: C
36. Termal kameralarla ilgiliI. Kızılötesi ışınları kullanır.II. Morötesi ışınları kullanır.III. Askerî ve sivil güvenlik alanlarında kullanılır. yargılarından hangileri doğrudur?
A) Yalnız IB) Yalnız IIC) Yalnız IIID) I ve IIIE) I, II ve III
- Cevap: D
37.I. TelevizyonII. Dijital kameraIII. Cep telefonuYukarıda verilen cihazlardan hangilerinde LCD teknolojisi kullanılmıştır?
A) Yalnız IB) Yalnız IIC) Yalnız IIID) I ve IIIE) I, II ve III
- Cevap: E
38. Yarı iletkenlerle ilgiliI. Normal şartlar altında iletkendir.II. Dışarıdan ısı, ışık, manyetik etki veya gerilim altında bırakıldığında iletken hâle geçebilmektedir.III. Demir ve bakır yarı iletkendir.yargılarından hangileri doğrudur?
A) Yalnız IB) Yalnız IIC) Yalnız IIID) I ve IIIE) I, II ve III
- Cevap: B
39. Diyot ve transistörlerle ilgiliI. Yarı iletkenlerden yapılmışlardır.II. P-N eklemlerinin birleşmesi ile oluşurlar.III. Diyot 2 eklemli, transistör 3 eklemlidir.yargılarından hangileri doğrudur?
A) Yalnız IB) Yalnız IIC) Yalnız IIID) I ve IIIE) I, II ve III
- Cevap: E
40. Maddenin soğutularak süper iletkene dönüştüğü sıcaklık değerinin ismi aşağıdakilerden hangisinde doğru olarak verilmiştir?
A) Mutlak sıcaklıkB) Mutlak sıfır sıcaklığıC) Denge sıcaklığıD) Kritik sıcaklıkE) Hâl değişim sıcaklığı
- Cevap: D
41. LED’lerle ilgiliI. Az enerji ile çalışır.II. Kısa ömürlüdür.III. Yarı iletkenlerden üretilmiştir.yargılarından hangileri doğrudur?
A) Yalnız IB) Yalnız IIC) Yalnız IIID) I ve IIIE) I, II ve III
- Cevap: D
42. Güneş pilleri ile ilgiliI. P-N eklemlerinin üst üste konması ile elde edilir.II. Haberleşme, deniz fenerleri, petrol boru hatları ve güvenlik kameralarında kullanılır.III. Fotovoltaik hücrelerden meydana gelmektedir.yargılarından hangileri doğrudur?
A) Yalnız IB) Yalnız IIC) Yalnız IIID) I ve IIIE) I, II ve III
- Cevap: E
43.I. MR cihazıII. UltrasonIII. Parçacık hızlandırıcıYukarıda verilen sistemlerden hangilerinde süper iletkenler kullanılır?
A) Yalnız IB) Yalnız IIC) Yalnız IIID) I ve IIIE) I, II ve III
- Cevap: D
44.I. Geko kertenkelesinin ayaklarındaki tüylerII. Lotus çiçeğinin kir tutmamasıIII. Örümcek ağlarının sağlamlığıYukarıda verilenlerden hangileri doğal nanoya- pılara örnek gösterilebilir?
A) Yalnız IB) Yalnız IIC) Yalnız IIID) I ve IIIE) I, II ve III
- Cevap: E
45. LASER ışınları ile ilgiliI. Farklı dalga boylu ışınlardan oluşur.II. Tutarlı ışınlardır.III. Kar, yağmur vb. doğa olaylarından etkilenir.yargılarından hangileri doğrudur?
A) Yalnız IB) Yalnız IIC) Yalnız IIID) II ve IIIE) I, II ve III
- Cevap: D
46. Parçacık hızlandırıcılar ile ilgiliI. Yapısında süper iletkenler kullanılır.II. Sadece manyetik alanı kullanır.III. Elde edilen veriler sadece atom fiziği alanında kullanılır.ifadelerinden hangileri doğrudur?
A) Yalnız IB) Yalnız IIC) Yalnız IIID) I ve IIE) I, II ve III
- Cevap: A
12. Sınıf Meb Yayınları Fizik Ders Kitabı Sayfa 254 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.
Henüz yorum yok
Sorularını paylaş, diğer öğrencilerin yorumlarını oku. Yorumlar onaydan sonra yayınlanır.
Henüz yorum yok