Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
12. Sınıf İnkılap Tarihi Meb Yayınları

12. Sınıf İnkılap Tarihi Meb Yayınları Ders Kitabı Cevapları Sayfa 159

12. Sınıf İnkılap Tarihi Ders Kitabı Sayfa 159 Cevapları Meb Yayınları’na ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

12. Sınıf İnkılap Tarihi Meb Yayınları Ders Kitabı Cevapları Sayfa 159

Ünite İçeriği

► II. Dünya Savaşı’nın siyasi ve ekonomik sebeplerini,
► II. Dünya Savaşı’nın askerî ve siyasi gelişmelerini,
► Türkiye’de II. Dünya Savaşı sürecinde yaşanan iç ve dış gelişmeleri,
► II. Dünya Savaşı’ndan sonra dünyada yeni bir düzen kurma rekabetini,
► İsrail Devleti’nin kuruluşunu ve günümüzde yaşanan olaylardaki etkilerini öğreneceksiniz.

Anahtar Kavramlar

► Beş Büyükler
► Dış Politika
► Dünya siyaseti
► Kitle imha silahları
► Mihver Devletler
► Müttefik Devletler
► Orta Doğu
► Uzak Doğu
► Yıldırım Harbi

Hazırlık Soruları

II. Dünya Savaşı’nın siyasal ve ekonomik sebeplerini araştırınız.

  • Cevap: 2. Dünya Savaşı’nın başlaması birçok sebebe bağlıdır. Bu sebeplerden bazıları ekonomik iken bazıları ise siyasaldır. Siyasal sebeplere örnek olarak 1. Dünya Savaşı’nın ardından yenilen devletlerin çok ağır şartları olan anlaşmalar imzalamak zorunda bırakılmaları, Japonya’nın Asya kıtasını Avrupalıların istila etmelerine izin vermek istememesi, 1. Dünya Savaşı sonunda imzalanan anlaşmaların şartlarının kendilerinin aleyhlerine olduğunu düşünmeleri nedeni ile Fransa ve İtalya ülkelerinin saldırgan bir tutumda olmaları verilebilir. Ekonomik sebepler ise bu imzalanan ağır anlaşmalar dolayısıyla ülkelerde ortaya çıkan ekonomik sıkıntılar ya da ülkeler arası ekonomik anlamda geçimsizlik şeklinde sıralanabilir. Fransa ile İtalya’nın imzalanan anlaşmaların kendi aleyhlerine olduğunu düşünmelerinin sebebi de yine ekonomik olabilir.

Milletler Cemiyetinin Birleşmiş Milletlere dönüşmesinin nedenlerini araştırınız.

  • Cevap: İlk Dünya savaşının bitmesi ardından barış ve huzuru sağlamak için Milletler Cemiyeti kurulmuştur. Milletler cemiyeti güçlü devletlerin etkisinde kalmış ve bu nedenle tarafsızlığını koruyamamıştır. Tarafsız kalamaması devletler arası sorunları çözebilmesini engellemiştir. Milletler Cemiyeti, bu nedenle 2. Dünya Savaşı’nın çıkmasına engel olamamıştır. Bu durum da barışı sağlamak için yeni bir teşkilata ihtiyaç duyulmasına yol açmıştır. Bunun üzerine Birleşmiş Milletler kurulmuştur. Milletler Cemiyeti yetkilileri, yeni kurulan bu kuruluşa devredilmiştir.

II. Dünya Savaşı sürecinde Türkiye nasıl bir dış politika izlemiş olabilir?

  • Cevap: 2. Dünya Savaşı sürecinde farklı ideolojiler birbiri ile savaş içerisindeydi: kapitalizm, faşizm ve komünizm. 2. Dünya Savaşı’nda savaşan tarafların her ikisi de Türkiye’yi kendi taraflarına katmak istedi, ancak Türkiye izlediği dış politika stratejileri sayesinde bu savaşa girmemeyi başardı. Savaşan diğer ülkelerin aksine Türkiye barışçıl bir politika izlemiştir. Diğer devletler ile arasını iyi tutmaya çalışarak savaşa girmekten kaçınmıştır. İzlediği bu barışçıl politika Türkiye’nin 2. Dünya Savaşı’na girmemesindeki en önemli etkendir.

12. Sınıf Meb Yayınları T.C İnkılap Tarihi Ders Kitabı Sayfa 159 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2024 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
1
unlike
1
angry
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!