Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
12. Sınıf İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük Mevsim Yayıncılık

12. Sınıf İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük Mevsim Yayıncılık Ders Kitabı Cevapları Sayfa 152

12. Sınıf İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük Ders Kitabı Sayfa 152 Cevapları Mevsim Yayınları’na ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

12. Sınıf İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük Mevsim Yayıncılık Ders Kitabı Cevapları Sayfa 152

1925 Dostluk ve Tarafsızlık Antlaşması ve bu antlaşmanın yükümlülükleri dikkate alındığında Sovyetler Birliği ve Türkiye taraflarını birbirine bağlayan sürekli ve içten dostluk, dış politikada hangi temel ilkelerle izah edilebilir? Belirtiniz.

  • Cevap:

Türk hükümeti tarafından, cumhuriyetin ilanının 10. yıl dönümünde, Sovyet sinemacılara iki film yaptırılmıştır. Bu filmlerin ilki, Yönetmen Sergey Yutkeviç ve Lev Arnştam’ın 1933 yılında hazırladığı “Ankara: Türkiye’nin Kalbi” adlı filmdir. Yönetmenler, filmde kendileriyle birlikte Türkiye’ye gelen Sovyet askerî ve sivil heyetinin Türkiye Cumhuriyeti’nin 10. yılı kutlamaları için önce İstanbul’a oradan da Ankara’ya varışlarını, kutlamaları daha sonra tüm belgesel filmlerde kullanılacak olan Mustafa Kemal Atatürk’ün “10. Yıl Nutku ”nu okumasını, Türkiye’nin yeni başkenti Ankara’dan gelişmişlik göstergesi kurumlarını ve Ankaralıların yaşamlarına ait görüntüleri kullanmışlardır… İkinci film ise film montajcısı Esther Schub’un eldeki belgeleri kullanıp yeniden kurgulayarak oluşturduğu ‘Türk İnkılabında Terakki Hamleleri” adlı filmidir. Schub, 1934-1937 yılları arasında Ankara, İzmir ve Ödemiş’te çekimler yaparak bu belgeseli hazırlamış ve film 1937 yılında gösterime girmiştir.

“Ankara: Türkiye’nin Kalbi” belgeselini Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı resmî İnternet sitesinden izleyerek Türkiye’nin ve Ankara’nın yıllar içinde yaşadığı kalkınma hamlelerini değerlendiriniz.

  • Cevap:

12. Sınıf Mevsim Yayıncılık T.C İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük Ders Kitabı Sayfa 152 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2024 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!