Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
12. Sınıf Kimya Beceri Temelli Etkinlik

12. Sınıf Kimya Beceri Temelli Etkinlik Kitabı Cevapları Sayfa 135

12. Sınıf Kimya Beceri Temelli Etkinlik Kitabı Sayfa 135 Cevapları Meb Yayınları‘na ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

12. Sınıf Kimya Beceri Temelli Etkinlik Kitabı Cevapları Sayfa 135

İstasyon tekniğinde bir işe başlama, başlanmış bir işe katkı sağlama ya da işi bitirme amacı ile her istasyonda farklı bir etkinlik yürütülür. Bu teknikte öğrenciler 3-4-5 ya da daha fazla sayıda (istasyon sayısı kadar) farklı gruba heterojen olarak ayrılarak istasyonlara dağılır. Tüm öğrenciler eş zamanlı olarak etkinlikleri yaparlar. Her gruba bir istasyon şefi atanır ve şef gruba kılavuzluk eder iş bitiminde ürünleri toparlar. Öğrenme istasyonlarında öğrencilerin ek kaynaklara erişimine izin verilir. Öğrenme istasyonlarında; makale, hikaye, şiir, slogan yazma, resim çizme, afiş hazırlama gibi etkinlikler yürütülür. Gruplar istasyonlara dağıldıktan sonra 10 dakika istasyondaki etkinliği yapar süre bitiminde gruplar yer değiştirir. Her yeni gelen grup istasyondaki etkinliğe önceki grubun kaldığı yerden devam eder. Tüm gruplar her istasyondaki çalışmasını tamamladıktan sonra çalışmalar sergilenir, şiirler, hikayeler okunur, afişler asılır. Bu teknik yeni öğrenilen bir konu için oldukça işlerdir. Öğrencilerin araştırma becerilerinin yanı sıra iletişim, iş birliği – takım çalışması, liderlik, tartışma, bağımsız çalışma becerileri gibi pek çok becerisini geliştirmesine imkan sağlar.

Etkinliğin başında sınıf dört heterojen gruba ayrılır, her gruba bir istasyon şefi atanır. Etkinlik için sınıfın dört köşesine dört tane öğrenme istasyonu hazırlanır. Bu öğrenme istasyonları; makale yazma, sunum hazırlama, resim yapma ve afiş hazırlama istasyonlarıdır. Gruplar istasyonlara dağılır. Öğretmen öğrencilerine ‘Nanoteknoloji alanındaki gelişmelerin bilim, toplum, teknoloji, çevre ve ekonomiye etkileri nelerdir?’ sorusunu sorar ve öğrencilerin bu konuda düşünmelerini düşüncelerini öğrenme istasyonlarındaki etkinliklerle ifade etmelerini ister. Her grup 10 dakika istasyondaki etkinliği yapar ve yer değiştirir. Yeni gelen grup önceki grubun kaldığı yerden etkinliğe devam eder. Bu şekilde dört grup dört istasyondaki etkinliği tamamladıktan sonra istasyon şefleri çalışmaların ürünlerini toplar, makale ve sunumu diğer öğrencilere sunar. Tüm ürünler sınıf panosuna asılarak sergilenir.

  • Cevap: Bu etkinliği yapmamızı istiyorsanız yorum bölümüne yazınız.

12. Sınıf Meb Yayınları Kimya Beceri Temelli Etkinlik Kitabı Sayfa 135 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2024 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!