Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
12. Sınıf Kimya Beceri Temelli Etkinlik

12. Sınıf Kimya Beceri Temelli Etkinlik Kitabı Cevapları Sayfa 48

12. Sınıf Kimya Beceri Temelli Etkinlik Kitabı Sayfa 48 Cevapları Meb Yayınları‘na ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

12. Sınıf Kimya Beceri Temelli Etkinlik Kitabı Cevapları Sayfa 48

Korozyonun önlenmesi için en önemli adım korozyona sebep olan etkilerin metalden uzaklaştırılmasıdır. Yapılacak işlemle; metal ile korozyona sebep olan etkilerin temasını kesecek, adeta bir bariyer konulmuş olacaktır. Bu amaçla yapılan galvanize edilmiş malzemelerin kullanılmasından bahsedilebilir; eritilmiş Zn içine batırılan çeliğin kaplanması işlemine galvaniz denir.
Metalin korozyona uğramasını önlemek için metale aktifliğinden daha fazla olan başka bir metal bağlayarak da yapılabilir. Bağlanan metal kurban elektrot olarak adlandırılır. Özellikle demir kullanılarak yapılan borular, deniz araçları, sıvı tankları, LPG tankları ve özellikle su ve toprakla temas eden cisimler Mg metali ile kaplanır. Aynı şekilde çelikten yapılmış mazemeler de Al, Zn ve Mggibi metallerle bağlanarak korozyondan korunur. Bu bilgilerden yararlanarak aşağıdaki soruları yanıtlayınız.

1. Korozyona karşı yapılabilecek başka önlemler ve yöntemleri araştırıp raporlaştırınız.

  • Cevap: Bu etkinliği yapmamızı istiyorsanız yorum bölümüne yazınız.

2. Ders kitabınızdaki SEP (Standart Elektrot Potansiyelleri) kullanarak demirden yapılan boruların korozyondan korunması için Mg, Al, Zn metalleri kullanılmak istense elektrokimyasal açıdan en çok tercih edilenden başlamak üzere sıralama nasıl olur? Ekonomik olması açısından da araştırarak yorum yapınız.

  • Cevap: Bu etkinliği yapmamızı istiyorsanız yorum bölümüne yazınız.

12. Sınıf Meb Yayınları Kimya Beceri Temelli Etkinlik Kitabı Sayfa 48 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2024 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!