Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
12. Sınıf Kimya Beceri Temelli Etkinlik

12. Sınıf Kimya Beceri Temelli Etkinlik Kitabı Cevapları Sayfa 50

12. Sınıf Kimya Beceri Temelli Etkinlik Kitabı Sayfa 50 Cevapları Meb Yayınları‘na ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

12. Sınıf Kimya Beceri Temelli Etkinlik Kitabı Cevapları Sayfa 50

2. Aşağıdaki tabloda bazı metallerin yükseltgenme potansiyelleri verilmiştir. Gemi yüzeyindeki herhangi bir çizilme sonrası demirin korozyona uğrayarak paslanmasını önlemek için siz olsanız tablodaki metalleri göz önüne alarak gemi yüzeyini kaplamak için hangi metalleri kullanırsınız? Açıklayınız.

  • Cevap: Alüminyum(Al) ve çinko(Zn) metalleri Demir(Fe) metalinden daha aktif oldukları için kullanılabilir. Ayrıca Nikel(Ni) gibi ağır metallerin demirden daha aktif olsaydı dahi kullanılması çevre için zararlı olduğu için uygun değildir.

3. Mühendislerin yüzeyi demirden yapılmış gemilerin korozyona uğramasını önlemek için kullanmayı düşündükleri yöntemin adı nedir? Bu yöntem gemi yüzeylerindeki demir korozyonunu önleme dışında hangi durumlarda da kullanılabilir?

  • Cevap: Bu yönteme galvanize etme denir. Metallerden ve alaşımlarından yapılmış köprü, yer altı su boruları, otomobil parçaları, su ısıtıcıları, beyaz eşyalar gibi pek çok şey korozyondan etkilenir.

4. Korozyon sadece demir yüzeylerde mi meydana gelir? Metallerin korozyonunu önlemek için kullanılabilecek diğer yöntemler nelerdir? Korozyonun çevre ve ekonomiye etkileri nelerdir? Araştırınız.

  • Cevap: Korozyon demir dışında pek çok metal yüzeyde meydana gelebilir. Korozyonu önlemek için boyama ve katodik koruma yöntemleri de kullanılabilir. Korozyon sonucunda metaller
    işlevini yitirmekte çevreye ve ülke ekonomisine ciddi zararlar vermektedir.

12. Sınıf Meb Yayınları Kimya Beceri Temelli Etkinlik Kitabı Sayfa 50 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2024 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!