Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
12. Sınıf Matematik Beceri Temelli Etkinlik

12. Sınıf Matematik Beceri Temelli Etkinlik Kitabı Cevapları Sayfa 103

12. Sınıf Matematik Beceri Temelli Etkinlik Kitabı Sayfa 103 Cevapları Meb Yayınları‘na ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

12. Sınıf Matematik Beceri Temelli Etkinlik Kitabı Cevapları Sayfa 103

Doğada ivme kavramı oldukça önemlidir; çünkü avcı hayvanların “ani saldırı” yapabilmesinin sırrı ivmede yatar. Bu anlamda çitaların sadece hızları değil, o hıza ne kadar sürede ulaşabildikleri de dikkat çekicidir. Dünya’nın kaydedilmiş en hızlı koşucusu olan çita ise, 0 -100 km/h arası hıza 3.1 saniyede çıkabilir, 103 km/sa (28 m/sn) maksimum hızla koşabilir ve bu hızı yaklaşık 12 saniye boyunca (yaklaşık 350 metre) koruyabilir. Eğer bu hızda daha fazla koşmaya devam edecek olursa vücut sıcaklığı 46 derecenin üzerine çıkar ve bu sıcaklık değeri çitanın beynindeki nöronlara zarar vereceğinden ölümüne yol açabilir.

Afrika Kıtasında çitalarla ilgili bir araştırma yürüten gözlemciler izledikleri bir çitanın avını yakalamak için a = 13m/sn sabit ivmeyle hızlanarak koştuğunu kaydetmişlerdir.

Verilen bilgilere göre aşağıdaki soruları cevaplayınız.

1. Çitanın avını yakalamak için harekete başladığı andan itibaren zamana (t-saniye) bağlı hızını ifade eden fonksiyonun kuralını bulunuz.

  • Cevap:

2. Çitanın avını yakalamak için zamana (t-saniye) bağlı aldığı yolu ifade eden fonksiyonun kuralını bulunuz.

  • Cevap:

3. Çita maksimum hıza ulaştıktan sonra bu hızda koşarak avını yakalamak istemiş fakat vücut sıcaklığı çok yükseldiğinden koşmayı bırakmıştır. Çitanın avını yakalamak için harekete başladığı ilk andan koşmayı bıraktığı ana kadar yaklaşık olarak toplam kaç saniye geçtiğini bulunuz.

  • Cevap:

12. Sınıf Meb Yayınları Matematik Beceri Temelli Etkinlik Kitabı Sayfa 103 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2024 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!