Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
12. Sınıf Matematik Beceri Temelli Etkinlik

12. Sınıf Matematik Beceri Temelli Etkinlik Kitabı Cevapları Sayfa 40

12. Sınıf Matematik Beceri Temelli Etkinlik Kitabı Sayfa 40 Cevapları Meb Yayınları‘na ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

12. Sınıf Matematik Beceri Temelli Etkinlik Kitabı Cevapları Sayfa 40

Paralaks, uzaydaki gök cisimlerinin Dünya’dan uzaklıklarını belirlemek amacıyla üçgenlerin düzlem geometrisinde bilinen bazı özelliklerini kullanan matematiksel bir yöntemdir. Bu yönteme göre, bazen nesnelerin size göre daha hızlı veya daha yavaş hareket ettiğini farketmemizin nedeni nesnelere olan uzaklığınızın bir fonksiyonu olarak onlara göre farklı oranlarda gerçekleşen açısal yer değiştirmenizden kaynaklanır. Bu açısal yer değiştirmeyi fırsata dönüştüren film sektörü, arka planın ön plandan daha yavaş bir hızda hareket etmesi durumunu kullanarak paralaks efekti adı verilen görüntüde bir derinlik yanılsaması oluşturmayı ve içeriğe üç boyutlu efekt vermeyi sağlamaktadır. Bu amaçla bir film setinde paralaks efekti elde etmek isteyen yönetmen Ahmet Bey aşağıda verilen görseldeki gibi bir bölümü doğrusal, bir bölümü yarım çember olan ray sistemi kurarak yarım çemberin uç noktaları arasındaki çapın üzerine bir A oyuncusu ve A daki oyuncu ile aynı doğrultuda olan B noktasına da bir oyuncu yerleştiriyor.

Bu sistemde kameranın raylar üzerinde bulunacağı noktalar T, T , T2, T3, T4 ve T5 noktaları olmak üzere durumlarına ait bilgiler aşağıda verilmiştir:
T: B noktasından T noktasına çizilen doğru, doğrusal rayla 90 °C lik açı oluşturmaktadır.
T’1: T noktasından |BT| uzunluğu kadar sağ tarafa ilerleyen kamera B noktasındaki oyuncu Buket’e odaklanmıştır.
T2: T1 noktasından sağ tarafa 20 m ilerleyen kamera m_ T,BTz) = 30°C olacak şekilde Buket’e odaklanmıştır. T3: T2 noktasından sol tarafa ilerleyen kamera çemberin 3. bölgesindeki bir noktadan A noktasındaki oyuncu Ali’ye odaklanmıştır.
T4: T3 noktasından sol tarafa bir miktar daha ilerleyen kamera çemberin merkezinden geçmek şartıyla B noktasındaki Buket’e odaklanarak bu kameranın T3 noktasından Ali’ye odaklanan kamera ile kesiştiği noktaya bir C nesnesi yerleştirilmiştir.
T5: T4 noktasından sağ tarafa ilerleyen kamera, Ali’ye ve çemberin merkezi ile aynı doğrultudaki H nesnesine odaklanmıştır.

  • Cevap: Bu sayfada herhangi bir soru bulunmamaktadır.

12. Sınıf Meb Yayınları Matematik Beceri Temelli Etkinlik Kitabı Sayfa 40 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2024 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!