Ders ve Çalışma Kitabı Cevapları TIKLAYINIZ

Sponsorlu Bağlantılar
Ana Sayfa / Kitap Cevapları / 12. Sınıf Hz. Muhammed'in Hayatı Meb Yayınları / 12. Sınıf Meb Yayınları Hz. Muhammed’in Hayatı Sayfa 41 Cevabı

12. Sınıf Meb Yayınları Hz. Muhammed’in Hayatı Sayfa 41 Cevabı

Sponsorlu Bağlantılar


12. Sınıf Meb Yayınları Hz. Muhammed’in Hayatı Ders Kitabı Sayfa 41 Cevabı 2017 – 2018 Yeni Müfredat

12. Sınıf Meb Yayınları Ortaöğretim Hz. Muhammed’in Hayatı Ders Kitabı Sayfa 41 Cevabı 

A) Aşağıdaki açık uçlu soruları cevaplayınız.

1. Peygamberimiz (s.a.v.) gençlik yıllarında hangi işlerle uğraşmıştır?

  • Cevap: Peygamber Efendimiz gençlik yıllarında diğer peygamberler gibi Çobanlık yapmış biraz daha büyüyünce amcası Ebu Talip ile tüccarlık için şehirlere gidermiş.

2. Cahiliye ne demektir? Cahiliye Dönemi âdet ve uygulamalarından örnekler vererek açıklayınız.

  • Cevap: İslam’ın doğuşundan önceki çağa verilen addır. Cahiliye Döneminde insanları köle olarak satarlardı. Kız çocuklarını diri diri gömerlerdi. Tefecilik yaparlardı. Putlara taparlardı.

3. Peygamberimiz (s.a.v.) kendisine gelen ilk vahyi eşine anlattığı zaman Hz. Hatice’nin (r.a.) gösterdiği tepki nasıl olmuştur?

  • Cevap: Hz. Hatice O’nu şu sözlerle teselli etti. “Öyle deme. Allah’a yemin ederim ki, Cenâb-ı Hakk hiç bir vakit seni utandırmaz. Çünkü sen, akrabanı gözetirsin. İşini görmekten aciz kimselerin ağırlığını yüklenirsin. Fakire verir, kimsenin kazandıramayacağını kazandırırsın. Misafiri ağırlarsın.  Hak yolunsa zahür eden olaylarda halka yardım edersin…’’

4. Mekkeli müşriklerin İslam’ı kabul etmeyişlerinin sebepleri nelerdir?

  • Cevap: İslamiyet’in putlara tapmayı yasaklaması. Arap kabileleri arasında rekabet olması. İslamiyet’te öldükten sonra dirilme inancının olması.

5. Peygamber Efendimiz’in (s.a.v.) Mescid-i Nebi’nin yanına inşa ettirdiği Suffe hakkında bilgi veriniz.

  • Cevap: Mescid-i Nebi’nin yanında eğitim amacıyla odalara verilen addır.

6. Peygamber Efendimiz’in (s.a.v.) Mekke’den Medine’ye hicretini neden ve sonuçlarıyla anlatınız.

  • Cevap:
  • SEBEPLERİ: Hz. Muhammed (s.a.v) İslamiyet’i farklı yerlere yaymak istemesi. Mekkeli müşriklerin Müslümanlara karşın zorbalıklarını artırmaları ve Müslümanların Mekke’de yaşayamaz hale gelmesi.
  • SONUÇLARI: Müslümanlar, Mekkeli müşrikler karşısında siyasi bir kuvvet haline geldiler. Bu anayasayla İslam devletinin temelleri atıldı ve Hz. Muhammed din ve devlet başkanı oldu. İslam dininin yayılması kolaylaştı. Medine’ye Mescid-i Nebi inşa edildi.

7. Hudeybiye Antlaşması’nın Müslümanlara sağladığı yararları anlatınız.

  • Cevap: İnsanların aralarındaki iletişimin daha iyi olmasını sağlamıştır.

B) Aşağıdaki soruların doğru seçeneklerini işaretleyiniz.

1. Annesi vefat edince Hz. Muhammed (s.a.v.)’i Medine’den Mekke’ye getirip dedesine teslim eden kişi kimdir?
a) Ümmü Gülsüm b) Ümmü Seleme c) Havle d) Ümmü Habibe e) Ümmü Eymen

  • Cevap: E

2. Hz. İbrahim’in (r.a.) dini üzere yaşayan ve putlara tapmayan kimselere ne ad verilir?
a) Muhadram b) Hanif c) Sabii d) Müslüman e) Havari

  • Cevap: B
0
like
2
love
0
haha
0
wow
0
sad
0
angry


Sponsorlu Bağlantılar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir