Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
12. Sınıf Meb Yayınları Peygamberimizin Hayatı Ders Kitabı Cevapları

12. Sınıf Meb Yayınları Peygamberimizin Hayatı Ders Kitabı Sayfa 42 Cevabı

“12. Sınıf MEB Yayınları Peygamberimizin Hayatı Ders Kitabı Sayfa 42 Cevabı ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

12. Sınıf MEB Yayınları Peygamberimizin Hayatı Ders Kitabı Sayfa 42 Cevabı

Peygamberimiz (s.a.v.) civar devletlerin başkanları- na mektup göndermek istediğinde ashabın Acemlerin (Arap olmayan) mühürsüz mektubu kabul etmediklerini söylemeleri üzerine bir mühür edinmişti.11 Gümüşten yapılmış bu mührün üzerinde üç satir hâlinde Allah (c.c.), Resul, Muhammed yazıyordu. Yani “Allah’ın elçisi Muhammed” yazıyordu. Peygamberimiz (s.a.v.) bu mührü parmağında daima taşımıştır. Bir vesikayı mühürlemek gerektiği zaman mühür basması için yanındakilere vermiş, sonra tekrar parmağına takmıştır.11 12
Resûlullah’ın (s.a.v.) en önemli görevi Allah’tan (c.c.) aldığı emir ve yasakları insanlara tebliğdir. Hz. Peygamber’in (s.a.v.) tebliğ ettiklerine uymayı Allah (c.c.) Kur’an-ı Kerim’de istemektedir. “Allah’a itaat edin, peygambere itaat edin” de. Eğer yüz çevirirseniz bilin ki ona yüklenen sorumluluğu ancak ona ait; size yüklenen görevin sorumluluğu da yalnızca size aittir. Eğer ona itaat ederseniz doğru yola erersiniz. Peygambere düşen ancak apaçık bir tebliğdir..

İslam’a Davette Tebliğ ve İrşadın Önemi

Allah Teala bütün peygamberleri davetçi olarak göndermiştir. Hz. Peygamber (s.a.v.) de aynı vasfa sahipti. O kendisi ile gönderilen İslam’ı bu özelliği ile yaymaya, insanları bu dine davet etmeye çalışmıştır. Peygamberimizin (s.a.v.) bu özelliğini gözlemleyen, örnek alan sahabiler de davetçi kimlikleriyle öne çıkmışlardır. İslam’a davette; tebliğ, irşat ve tevfik kavramlarına dikkat edilerek bu süreç gerçekleştirilmiştir. Peygamberlerin özelliklerinden ilki Allah’tan (c.c.) aldıkları vahyi insanlara bildirmektir. Peygamberimizin (s.a.v.) yol arkadaşları sahabe de Peygamberimizden (s.a.v.) aldıkları bilgileri hayatları boyunca insanlığa tebliğ etmişlerdir. Bildikleriyle insanları irşat etmişlerdir.

Tebliğ sözlükte; ulaştırma, duyurma, bildirme ve açıklama gibi anlamlara gelir. Peygamberlere ait beş özellikten biridir. Terim olarak; peygamberlerin Allah’tan (c.c.) aldıkları emir ve hükümleri insanlara aynen bildirmeleridir.14 Tebliğ davet etmek anlamında da kullanılır. Davet, öğütten ibarettir. İnanmayanı imana, isyankârı da itaate çağırmaktır. “Davetin tezkir, tebşir, inzar gibi aşamaları da vardır.”15 Bu konuda Cenab-ı Allah Mâide suresi 67. ayette şöyle buyuruyor. “Ey Peygamber! Rabbinden sana indirileni tebliğ et. Eğer bunu yapmazsan onun verdiği peygamberlik görevini yerine getirmemiş olursun. Allah seni insanlardan korur. Şüphesiz Allah, kafirler topluluğunu hidayete erdirmeyecektir.”

Tebliğin müjde ve uyarma anlamına geldiği Sebe’ suresi 28. ayettinde şöyle bildiriliyor: “Biz seni ancak bütün insanlara müjdeleyici ve uyarıcı olarak gönderdik. Fakat insanların çoğu bilmezler.”

  • Cevap: Bu sayfada soru bulunmamaktadır.

12. Sınıf Peygamberimizin Hayatı Ders Kitabı Cevapları MEB Yayınları Sayfa 42 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2024 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!