Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
12. Sınıf Meb Yayınları Peygamberimizin Hayatı Ders Kitabı Cevapları

12. Sınıf Meb Yayınları Peygamberimizin Hayatı Ders Kitabı Sayfa 64 Cevabı

“12. Sınıf MEB Yayınları Peygamberimizin Hayatı Ders Kitabı Sayfa 64 Cevabı ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

12. Sınıf MEB Yayınları Peygamberimizin Hayatı Ders Kitabı Sayfa 64 Cevabı

1. Cahiliye ile İslam dönemi anlayışı arasındaki fark ne olabilir? Arkadaşlarınızla paylaşınız.

  • Cevap: Cehl kökünden türetilmiş olup eski sözlüklerde bu kelimeye ilmin zıddı olarak genellikle “bilgisizlik” anlamı verilir (, “chl” md.; , “chl” md.; , “chl” md.). Râgıb el-İsfahânî cehlin üç değişik anlamından söz ederek “nefsin bilgiden yoksun olması” şeklindeki ilk anlamın kelimenin asıl mânası olduğunu ifade eder. İnsanlar cahiliye döneminde bilgisizdiler ama İslam döneminde ise gerçek bilgiye ve imana kavuşmuşlardır.

2. Peygamberimizin (s.a.v.) inanç, aile, ekonomi ve siyasi alanda yaptığı dönüşümler neler olabilir? Arkadaşlarınızla paylaşınız.

  • Cevap: Peygamberimizin (s.a.v.) inanç, aile, ekonomi ve siyasi alanda yaptığı dönüşümleri arkadaşlarınızla sınıf ortamında paylaşabilirsiniz.

3. Mus’ab b. Umeyr (r.a.) kimdir? İslam dininin yayılması ve öğretilmesinde katkısı nelerdir? Araştırınız. Öğrendiğiniz bilgileri arkadaşlarınızla paylaşınız.

  • Cevap: Mus’ab bin Umeyr (Arapça: مصعب بن عمير d. 585, ö. 625), İslam peygamberi Muhammed’in arkadaşlarındandır. Mekke’nin en zengin ailelerinden birine mensuptu. Muhammed ondan şu sözlerle bahseder: Mekke’de Mus’ab bin Umeyr’den daha güzel giyinen, daha yakışıklı ve nimetler içinde yüzen başka bir genç görmedim. Medineli Müslümanlarla Muhammed arasında yapılan ilk antlaşma olan Birinci Akabe Biatı’ndan sonra bizzat Muhammed tarafından İslam’ın tebliğ edilmesi için Medine’ye gönderilen sahabedir.

4. Hadis-i şeriflerin hayatımızdaki önemini arkadaşlarınızla paylaşınız.

  • Cevap:

Güzel dinimizin iki temel kaynağı vardır. Bunlar yüce kitabımız Kur’ân-ı Kerîm ve Peygamber Efendimiz’in Sünneti’dir. Ashâb-ı kirâm İslâm dinini, Kur’ân-ı Kerîm’den ve Hz. Peygamber’in sünnetinden meydana gelen bir bütün olarak tanıdı. Resûlullah’ın rehberliğinde yetişmiş bu kutlu nesil, önlerine çıkan meseleleri önce Kur’an’a başvurarak halletmeye çalışmışlardır. Eğer Kur’an’da açık bir çözüm yolu bulamazlarsa, sünnetteki tatbikata bakmışlardır. Eğer kendileri o konuda bir bilgiye sahip değillerse, ashabı toplamış, Resûlullah’tan öğrendikleri bir hadis olup olmadığını sorarak meseleyi çözümlemişlerdir. Hz. Peygamber’in vefatından sonra İslâm dini, Kitap ve Sünnet’in ortaya koyduğu esaslar çerçevesinde anlaşıldı ve yaşanmaya çalışıldı.

Daha ilk halîfe Hz. Ebû Bekir zamanında Kur’an âyetleri bir araya toplandı. Bizzat Hz. Peygamber’in izniyle kendi devrinde başlayan sünneti ezberleme ve yazarak derleme çalışmaları ise, zaman içinde giderek hız ve yaygınlık kazandı. İlk bir buçuk asırda tamamen yazılı hale getirilmiş olan sünnet bilgi ve belgeleri, ikinci ve özellikle üçüncü hicrî yüzyılda büyük hadis kitaplarında toplandı. Bugün bizim hadis kitaplarında gördüğümüz bu yazılı metinler, birer sünnet belgesi olarak hadis adıyla anılageldi. Hadis; Resûlullah’ın (s.a.) yaptıkları, söyledikleri ve onayladıklarının gelecek nesillere sözlü anlatımıdır.

12. Sınıf Peygamberimizin Hayatı Ders Kitabı Cevapları MEB Yayınları Sayfa 64 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2024 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!