Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
12. Sınıf Tarih Beceri Temelli Etkinlik

12. Sınıf Tarih Beceri Temelli Etkinlik Kitabı Cevapları Sayfa 124

12. Sınıf İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük Beceri Temelli Etkinlik Kitabı Sayfa 124 Cevapları Meb Yayınları‘na ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

12. Sınıf Tarih Beceri Temelli Etkinlik Kitabı Cevapları Sayfa 124

2. 1980’li yılların başında ülkemizde:

a) Banker sayısındaki artış ile ilgili nasıl bir genellemede bulunabilirsiniz?

  • Cevap: Yüksek enflasyon karşısında vatandaşların paralarının değer kaybetmesini önlemek istemeleri,

b) Vatandaşlarımızın bankaya değil de bankerlere para yatırma sebebini nasıl açıklayabilirsiniz?

  • Cevap: Bankaların mevduat faizlerinin enflasyonun altında ve çok düşük kalması insanları bankerlere yöneltmiştir, denilebilir.

3. Yüksek faizli gelir vaat eden bankerlik firmalarının iflasım kaçınılmaz kılan etkenler hakkında neler söyleyebilirsiniz?

  • Cevap: Bankerlerin denetimsiz bir biçimde para toplanması, mevduat olarak toplanan paraların faizinin ancak daha yüksek oranlarla borçlanılan yeni mevduatla ödenebilmesi ve toplanan paraların savurgan bir biçimde özel işlerde kullanılması sistemin çöküşüne yol açmıştır.

4. 1982 bankerler krizinin ülkemiz ekonomisindeki etkileri hakkında nasıl bir değerlendirme yapabilirsiniz?

  • Cevap: Yaşanan kriz sonucunda bazı bankaların faaliyetlerinin durdurulması, beş küçük özel bankanın kapatılması, kapatılan bankaların varlıklarının ve yükümlülüklerinin önemli bir kısmının kamu bankalarına devredilmesi, bankerlerde batan paranın belirli bir tutarının ödenmesini devletin üstlenmesi ve kriz maliyetinin GSMH’nin %2,5’ine ulaşması ekonomik olarak yarattığı büyük açığın kanıtıdır, denilebilir.

12. Sınıf Meb Yayınları Tarih Beceri Temelli Etkinlik Kitabı Sayfa 124 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2024 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!