Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
12. Sınıf Tarih Beceri Temelli Etkinlik

12. Sınıf Tarih Beceri Temelli Etkinlik Kitabı Cevapları Sayfa 127

12. Sınıf İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük Beceri Temelli Etkinlik Kitabı Sayfa 127 Cevapları Meb Yayınları‘na ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

12. Sınıf Tarih Beceri Temelli Etkinlik Kitabı Cevapları Sayfa 127

Metinden ve görsellerden yararlanarak soruları yanıtlayınız.

90lı yılların başlarına kadar Türkiye’de yayın yapma hakkına sahip tek televizyon kanalı olma özelliğini taşıyan TRT’nin izlediği yayıncılık politikası doğrultusunda televizyonda spor programları, belgesel filmler, edebiyat uyarlamaları ve diziler olmak üzere geniş çeşitliliğe yer verilmiştir. Toplumların, haberleşme, eğitim, eğlence gibi gereksinimlerini görüntüyü de ekleyerek karşılayan bu araç en geniş izleyici kitlesine sahip olmuş, bu sebeple de en güçlü kitle iletişim aracı olarak ilk sırada yerini almıştır. 1980’li yıllarda Türkiye dünyada yaşanan sosyoekonomik, politik ve kültürel değişimlerden etkilenmiştir. Söz konusu değişim televizyon yayıncılığını ve programcılık anlayışını da etkilemiştir. Çanak antenler yolu ile yabancı yayınları takip etmeye başlayan Türkiye’de ilk özel televizyon yayıncılığının dönüm noktası 1990’da özel bir televizyon kanalının uydu yoluyla yayma başlamasıyla kendini göstermiştir. 90’lı yıllar özel ve ticari televizyon kanallarının sayısının hızla arttığı dönem olarak yayıncılık anlayışının dönüşmeye başladığı yıllardır. Bu tarihten itibaren ticari kaygı ile oluşturulan yayın politikaları, yayıncılığı farklı bir zemine taşımış; insanlar çok uzun saatlerini televizyon karşısında geçirmeye başlamışlardır. 1990-1991 yıllarında dünya ve Türkiye için önem taşıyan sosyal ve politik olaylar, özel bir televizyon kanalının yayın hayatına başladığı bu süreçte sahip olduğu içerikleri biçimlendirmiştir. Körfez Savaşı ve 1991 seçimleri bunların başında yer almaktadır. Televizyon seyircisi için ilgi odağı olan spor müsabakaları, dizi filmler ve yarışma programları da televizyonun reytinglerini artıran yayınlar olmuştur. Ülkemizdeki anayasal hükümler dolayısıyla hukuka aykırı konumda olan radyo ve televizyon yayınları risklerine rağmen piyasaya yeni şirketlerin girmesi ile 1992’de başka özel televizyon kanalları da yayma başlamış ve ardından filmlerin ve spor karşılaşmalarının yayınlandığı yeni bir televizyon kanalı da yayıncılık sahasında boy göstermiştir. 1994 yılında kurulan Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) o günden bu yana televizyonda yayınlanan programları denetlemekte ve yayıncılık esasları bu kurum tarafından belirlenmektedir.

1. 1990’lı yıllarda Türk televizyonlarının toplum hayatındaki rolü ile ilgili nasıl bir çıkarımda bulunabilirsiniz?

  • Cevap: 1990’lı yıllarda Türkiye’de televizyon, bir anlamda dünyayı insanların evlerine sığdırmaktadır. Dünyanın her yanından gelen haberler, olaylar, konular televizyonun içeriğini oluşturmaktadır. Televizyon dünyayla olan bağı kuran tek aygıt olması nedeniyle insanlar için önemli bir araçtır ve milyonlarca insan için kolay, ucuz erişimi sayesinde gündelik hayatın içine yerleşmiştir.

2. Görsellerde yer alan Türk televizyonlarının duayenlerinin ve onlarla birlikte sembol olmuş programlarının isimlerini altlarındaki boşluklara yazınız.

  • Cevap:

12. Sınıf Meb Yayınları Tarih Beceri Temelli Etkinlik Kitabı Sayfa 127 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2024 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!