Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
12. Sınıf Tarih Beceri Temelli Etkinlik

12. Sınıf Tarih Beceri Temelli Etkinlik Kitabı Cevapları Sayfa 72

12. Sınıf İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük Beceri Temelli Etkinlik Kitabı Sayfa 72 Cevapları Meb Yayınları‘na ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

12. Sınıf Tarih Beceri Temelli Etkinlik Kitabı Cevapları Sayfa 72

1. Mayıs 1920 tarihinde henüz düzenli ordu kurulmadan, Millî Mücadele kazanılmadan Sağlık ve Sosyal Yardım Bakanlığının kurulması ile ilgili nasıl bir çıkarımda bulunabilirsiniz?

  • Cevap: 2 Mayıs 1920 tarihinde henüz düzenli ordu kurulmadan, Millî Mücadele kazanılmadan Sağlık ve Sosyal Yardım Bakanlığının kurulması ile ilgili bu yaklaşım, sağlıksız bir toplum ve ordu ile ulusal kurtuluş savaşında başarılı olunamayacağına dair inancın bir göstergesidir. Sağlık hizmetlerinin stratejik önemine vurgu yapılmaktadır. Sosyal devlet anlayışı ile sağlık hizmetlerinin bakanlık seviyesinde ele alınması uygun görülmüştür.

2. Sağlık ve Sosyal Yardım Bakanlığının kuruluş kanunu ile ilgi görüşmeler sırasında bazı milletvekillerinin İçişleri Bakanlığı bünyesinden ayrı bir Sağlık Bakanlığına ihtiyaç olmadığını savunmalarını nasıl yorumlarsınız?

  • Cevap: Sağlık hizmetlerinin içişleri Bakanlığı bünyesinde devam etmesi gerektiğini savunan bu milletvekilleri, değişimden değil, var olan düzenin korunmasından yana bir anlayışla hareket ederek Ankara’da kurulan BMM hükümetinin geçici olduğunu, bu türden kararlarının asıl meclis olarak gördükleri Mebusan Meclisinde alınması gerektiğini ya da bu kararın görüşülmesi için henüz erken olduğunu düşünmüş olabilirler.

3. 1940’lı yıllarda Dünya Sağlık Örgütünce sağlık; yalnızca hastalık ve sakatlığın olmayışı değil, insanların bedenen, ruhen ve sosyal yönden tam bir iyilik hâli olarak tanımlanmıştır.” Bu bilgiden hareketle Atatürk’ün 2 Mayıs 1920’de kurulacak bakanlığın adının Sağlık ve Sosyal Yardım Bakanlığı olması gerektiğini savunmasını nasıl açıklayabilirsiniz?

  • Cevap: Atatürk’ün 2 Mayıs 1920’de kurulacak bakanlığın adının Sağlık ve Sosyal Yardım Bakanlığı olması gerektiğini savunması Atatürk’ün sadece siyasi, askerî, kültürel alanlarda değil, sağlık alanında da halkı adına öngörülü ve doğru kararlar verdiğinin, sosyal gelişme ile sağlığın ilişkisini çok önceden fark ettiğinin göstergesidir

4. Yukarıda verilen grafik ve görseller ile 1925 yılında hazırlanan Sağlık Çalışma Programında yer alan temel hedefleri karşılaştırdığınızda, Atatürk Dönemi sağlık politikası hakkında nasıl bir değerlendirmede bulunabilirsiniz?

  • Cevap: İki Dünya savaşı arasındaki dönemde sağlık personeli ve sağlık kuramlarının sayılarındaki belirgin artış, 1925 yılında hazırlanan Sağlık Çalışma Programında belirlenen hedeflere ulaşmak için gösterilen kararlılığın ve özverinin göstergesidir. Atatürk Dönemi sağlık politikası ülkemizin sağlık politikalarına ışık tutmuş, temel oluşturmuştur. Sıtma ile mücadelede halka ücretsiz ilaç dağıtılmış, merkezi sağlık teşkilatı güçlendirilmiştir.

12. Sınıf Meb Yayınları Tarih Beceri Temelli Etkinlik Kitabı Sayfa 72 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2024 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!