Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
12. Sınıf Tarih Beceri Temelli Etkinlik

12. Sınıf Tarih Beceri Temelli Etkinlik Kitabı Cevapları Sayfa 91

12. Sınıf İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük Beceri Temelli Etkinlik Kitabı Sayfa 91 Cevapları Meb Yayınları‘na ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

12. Sınıf Tarih Beceri Temelli Etkinlik Kitabı Cevapları Sayfa 91

Görsel ve metinlerden yararlanarak sorulan yanıtlayınız.

II. Dünya Savaşı öncesi ne Fransa ne de Britanya 1939 yılında Hitlere karşı koyacak yeterli maddi güce sahip değillerdi. Gerek I. Dünya Savaşının sonuçları gerekse buhranın ortaya çıkarttığı ekonomik kriz bütün Avrupa devletlerini etkilemişti. Durum böyle olunca İngiltere ve Fransa’yı I. Dünya Savaşı öncesindeki güç oranlarıyla eş değer düşünmemek gerekmektedir. I. Dünya Savaşı sonunda Almanya ile imzalanan Versailles (Versay) Antlaşması, büyük güçler tarafından savaşın en büyük sebebi olarak görülmüştür. Almanya’nın II. Dünya Savaşı öncesi yayılmacılık yaptığı coğrafya üzerinde diğer büyük devletlerin etkisinin ve ağırlığının bulunmamasından dolayı bir çatışma meydana gelmemiştir. Almanya’nın bu yayılmacı politikası sadece kendi yaşam alanını açmakla kalmamıştır. Alman ulusunun daha geniş coğrafyalara yayılması ve yaşam alanlarının genişletilmesi yolunda politikalar izleyen Hitler, 1939 yılında Polonya’ya saldıracaktır. Almanya’nın Polonya üzerine yaptığı saldırı ve daha sonrasında Fransa ve İngiltere’nin dengeleme çabalarına rağmen saldırgan politikalara devam etmesi, tehdit algısını yükseltmiş ve ittifakları meydana getirmiştir. Bu saldırgan politikanın devam etmesi, tehdidin İngiltere ve Fransa tarafından algılanmasına yol açmıştır.
Semih Tınas, Uluslararası Sistemde Kamplaşma: I. ve II.Dünya Savaşı (Kısaltılarak alınmıştır.)

1. İngiltere ve Fransa gibi büyük aktörlerin güçlerindeki azalma karşısında, Almanya’nın gücündeki yükselişi nasıl yorumlarsınız?

  • Cevap: I. Dünya Savaşından çıkmanın getirdiği dezavantajlar ve 1929 yılında yaşanan ekonomik kriz, kazanan aktörlerin sistemdeki güç oranlarında bir düşüş meydana getirmiştir. Bu durum Almanya’nın etki alanını arttırmak için müttefike ihtiyaç duymadan harekete geçmesine olanak sağlamıştır.

2. Sizce devlet adamlarının iç ve dış politikada gerçekleştirmek istedikleri hedefleri belirlerken dikkate almaları gereken en önemli faktör nedir?

  • Cevap: Devlet adamlarının iç ve dış politikada gerçekleştirmek istedikleri hedefleri belirlerken dikkate almaları gereken en önemli faktör devletlerin ekonomik gücüdür. Çünkü ekonomik güç beraberinde askerî ve siyasi gücü de getirmektedir.

12. Sınıf Meb Yayınları Tarih Beceri Temelli Etkinlik Kitabı Sayfa 91 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2024 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!