Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
12. Sınıf Tarih Beceri Temelli Etkinlik

12. Sınıf Tarih Beceri Temelli Etkinlik Kitabı Cevapları Sayfa 95

12. Sınıf İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük Beceri Temelli Etkinlik Kitabı Sayfa 95 Cevapları Meb Yayınları‘na ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

12. Sınıf Tarih Beceri Temelli Etkinlik Kitabı Cevapları Sayfa 95

Aşağıda verilen metni ve görselleri dikkate alarak sorulan cevaplayınız.

II. Dünya Savaşında güdülen tarafsızlığa karşın, orduyu güçlendirme zorunluluğu bütçeden millî savunmaya ayrılan ödeneklerin oranının artmasına neden olmuştur. 1938de %30.31 olan bu oran, savaş başladığında (1939) %43.32’ye, 1941de ise %55.44’e kadar çıkmıştı. Savaşın son yılında ancak %40.88’e indirilebilmişti. Öte yandan savunma önlemlerinin bir gereği olarak, silahlı kuvvetler mevcudu da arttırılmıştır.

Savaş yıllarında başlıca tüketim mallarındaki fiyat artış tablosu:

1. II. Dünya Savaşında savunma sanayisine ayrılan bütçenin ve silahlı küvetlerin mevcudunun artırılmasının ekonomik sonuçları hakkında neler söylenebilir?

  • Cevap: Askerî seferberlik ilan edilmesiyle erkekler silah altına alınmış, bu durum sanayi ve diğer iş kollarında iş gücü sıkıntısı yaşanmasına ve üretimin azalmasına sebep olmuştur. Üretim, artan tüketimi karşılayamaz hâle gelmeye başlamış ve fiyatlar yükselmiştir. Ayrıca savaş süresince ordunun güçlendirilme zaruretinden dolayı devlet, gelirlerinin önemli bir kısmını askerî harcamalar için kullanmıştır. Bu durum ekonomiyi olumsuz etkilemiştir.

2. Savaş yıllarında tüketim mallarındaki fiyatların artmasının sebepleri sizce neler olabilir?

  • Cevap: Savaş koşullarından dolayı erkeklerin askere alınmasıyla farklı alanlarda iş gücü kaybı yaşanması ve buna bağlı olarak üretimin düşmesi, ihtiyaç duyulan ürünlerin kolayca tedarik edilememesi, ithalat ve ihracat hacminin düşmesi gibi nedenlerle tüketilen ürünlerin fiyatları artmıştır.

12. Sınıf Meb Yayınları Tarih Beceri Temelli Etkinlik Kitabı Sayfa 95 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2024 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!