Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
12. Sınıf Tarih Beceri Temelli Etkinlik

12. Sınıf Tarih Beceri Temelli Etkinlik Kitabı Cevapları Sayfa 98

12. Sınıf İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük Beceri Temelli Etkinlik Kitabı Sayfa 98 Cevapları Meb Yayınları‘na ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

12. Sınıf Tarih Beceri Temelli Etkinlik Kitabı Cevapları Sayfa 98

1. II. Dünya Savaşında yer alan Mihver ve Müttefik devletlerin adlarını aşağıdaki tabloya yazınız? Türkiye’nin hangi tarafta yer aldığını açıklayınız.

  • Cevap: Savaş sürecince tarafsız bir politika takip eden Türkiye, savaşın sonuna doğru Almanya’ya savaş ilan ederek Müttefik Devletlerin yanında yer aldığını göstermiştir.

2. Müttefik Devletlerin Adana’da ve Kahire’de yapılan görüşmelerde Türkiye’yi savaşa dâhil etmek istemelerinin sebepleri hakkında neler söyleyebilirsiniz?

  • Cevap: Müttefik Devletler, Türkiye’nin savaşa katılması ile Balkanlarda yeni bir cephe açmayı planlamıştır. Böylece hem savaşı kısa
    sürede bitirmeyi hem de savaştan sonra Balkanlarda oluşacak boşluğu SSCB’nin doldurmasına engel olmayı amaçlamışlardır. Ayrıca Almanya’yı kesin bir yenilgiye uğratmak için Türkiye’nin stratejik konumundan ve askerî üslerinden faydalanabilmek için Türkiye’yi kendi yanlarında savaşa dâhil etmeye çalışmışlardır.

3. Okuduğunuz metinler doğrultusunda Türkiye’nin II. Dünya Savaşı sürecinde takip ettiği dış politika hakkında neler söyleyebilirsiniz?

  • Cevap: Türkiye, “Yurtta sulh, cihanda sulh!” anlayışıyla çatışmalardan ve yayılmacı siyasetlerden uzak durmaya çalışmış, barışçıl bir politika izlemiştir. II. Dünya Savaşı süresince de kendi toprak bütünlüğünü ve bağımsızlığını korumak için tarafsız kalmıştır. Böylelikle Türkiye, hem savaşın getireceği hem de savaş sonrası dönemde ortaya çıkabilecek olumsuzluklardan olabildiğince uzak durmaya çalışmıştır.

4. Türkiye’nin II. Dünya Savaşına girmemek için uyguladığı diplomasiyi değerlendiriniz.

  • Cevap: II. Dünya Savaşı sürecinde Türk devlet adamlarının genel politikası, ülkenin savaş dışında kalmasını sağlamak olmuştur. Bunun için de başarılı bir diplomasi uygulanmış ve savaşan gruplar arasında güç dengesi gözetilerek değişen koşullara göre hareket edilmiştir. Her iki grup arasında başarılı bir denge siyaseti izlenerek herhangi bir sıcak çatışmaya girilmemesi, Türk diplomasinin başarısını göstermektedir.

12. Sınıf Meb Yayınları Tarih Beceri Temelli Etkinlik Kitabı Sayfa 98 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2024 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!