Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
12. Sınıf Temel Düzey Matematik Meb Yayınları

12. Sınıf Temel Düzey Matematik Ders Kitabı Sayfa 87 Cevapları Meb Yayınları

12. Sınıf Temel Düzey Matematik Ders Kitabı Cevapları Meb Yayınları Sayfa 87 ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

12. Sınıf Temel Düzey Matematik Ders Kitabı Sayfa 87 Cevapları Meb Yayınları

İstatistiksel verilerin biçim, desen veya çizgilerle gösterilmesine grafik denir. Verilerin daha anlaşılır olması için elde edilen bilgilerin grafikle gösterilmesi gerekir. Kullanılan grafik çeşitlerinin başlıcaları şekil, çizgi, sütun ve daire grafiğidir.
Verilerin şekil veya resimlerle gösterildiği grafiğe şekil veya resim grafiği denir. Şeklin veya resmin hangi sayıya karşılık geldiği grafiğin alt kısmında belirtilir.
Şekil grafikleri eğitimde, tarımda, ticarette, işletmecilikte ve mühendislikte ölçülen değerlerin ifadesinde kullanılır.

Bir okulda bulunan 12. sınıflara ait şekil grafiği, aşağıdaki tabloda verilmiştir. Buna göre sınıf mevcutlarını ve 12. sınıftaki toplam öğrenci sayısını bulunuz.

12 A sınıfı mevcudu = 5 • 4 = 20 12 B sınıfı mevcudu = 7 • 4 = 28 12 C sınıfı mevcudu = 4 • 4 = 16
Okuldaki 12. sınıf öğrencilerinin toplam mevcudu ise 20 + 28 + 16 = 64 olur.

2. Daire Grafiği
Verilerin daire dilimleri ile gösterilmesine daire grafiği denir. Bir bütünün parçalarını karşılaştırmak için en uygun grafiktir. Her verinin bütün içerisindeki oranları merkez açı ölçüleri gösterilerek hazırlanır. Daire dilimiyle gösterilen verinin tüm veriler toplamına oranı, verinin gösterildiği daire diliminin merkez açısının 360o ye oranına eşit olmalıdır. Nüfus sayımlarında seçim sonuçlarının değerlendirilmesi vb. alanlarda daire grafiği kullanılır.

  • Cevap: Bu sayfada soru bulunmamaktadır.

12. Sınıf Meb Yayınları Temel Düzey Matematik Ders Kitabı Sayfa 87 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2024 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!