Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
12. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Beceri Temelli Etkinlik

12. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Beceri Temelli Etkinlik Kitabı Cevapları Sayfa 100

12. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Beceri Temelli Etkinlik Kitabı Sayfa 100 Cevapları Meb Yayınları‘na ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

12. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Beceri Temelli Etkinlik Kitabı Cevapları Sayfa 100

1. Metinde yaşananlar sizce gerçek hayatta yaşanabilir mi? Açıklayınız.

  • Cevap: Olası cevaplar: Metinde anlatılanlar gerçek hayatın ta kendisidir. Kahramanların isimleri değişse de metinde yaşananların birebir aynısını birçok insan yaşamıştır. Annenin çiçek ekmesi, çocuğuyla gezmeye gitmesi, giderken yapacakları konusunda çocuğunu tembihlemesi vb. hepimizin yaşamış olduğu anılardır. Bence yaşanamaz. Hikâyeler kurmaca metinlerdir. Bana göre tasarlanarak ve yazarın hayal gücü ile ortaya çıkarlar. Metinde de böyle bir durum söz konusudur. Metinde çiçek açtı diye bir annenin çocuğunu unutması gerçekçi değildir ve söz konusu durumu örneklemektedir.

2. Okuduğunuz metinde Türk aile yaşantısına ait özelliklere yer verildiğini söyleyebilir misiniz? Gerekçelerinizle açıklayınız. Metinden hareketle Türk aile yapısında olan özellikleri yazınız.

  • Cevap: Olası cevaplar: Söyleyebiliriz. Babaanne ile birlikte yaşamı görüyoruz. Çocuk, ziyarete gittikleri evin hanımının elini öpüyor. Hediyeyle uğurlanıyorlar. Türk aile yapısında büyüklerle birlikte oturmak, anne babaya ve büyüklere saygı, akraba ilişkilerinin yoğunluğu, genel olarak ataerkil bir yapıya sahip olunması, küçükleri korumak, tanıdıkları ziyaret etmek, bayram ziyaretleri, el öpmek, misafiri hediyelerle uğurlamak gibi özellikler vardır. Bu özellikleri metinde de görmekteyiz. Hayır, söyleyemeyiz. Türk aile yapısında çiçek açtı diye bir anne çocuğunu unutmaz. Bir annenin çocuğuna “Babaannene sakın söyleme!” demesi de Türk aile yapısına uymaz.

3. Metinden hareketle babaanne ve büyük hanım ya da diğer büyüklerimizin geleneğin devamı için toplumdaki yerlerinin önemi hakkında ne söyleyebilirsiniz? Okuduklarınız ve yaşadıklarınızdan yola çıkarak açıklayınız.

  • Cevap: Geleneklerin devamlılığı çoğunlukla sözlü kaynaklar aracılığıyla gerçekleşir. Sözlü kaynakların devamlılığını sağlayan da büyüklerimizdir. Yazılı olmayan kanunlar diye söz edilir gelenek ve göreneklerimizden. Gelenekleri devam ettiren de büyüklerdir. Onlar, öğrendiklerini kendilerinden sonraki kuşaklara aktarırlar.

4. Metinden hareketle anne ile bütünleşen balkon ya da bahçe çiçekleri, şefkat ve aile duyguları hakkında neler düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi açıklayınız.

  • Cevap: Anne, aile bağlarının başıdır. Bahçede ya da balkondaki çiçekler, evdeki koku hep annenin eseridir. Bunlar evi aile yapan özelliklerdir. Anne şefkat simgesidir. Bizi sevgisiyle sarıp sarmalayan, bize vicdanı öğreten, yaşamda tutunmayı gösteren kişidir.

12. Sınıf Meb Yayınları Türk Dili ve Edebiyatı Beceri Temelli Etkinlik Kitabı Sayfa 100 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2024 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!