Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
12. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Beceri Temelli Etkinlik

12. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Beceri Temelli Etkinlik Kitabı Cevapları Sayfa 186

12. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Beceri Temelli Etkinlik Kitabı Sayfa 186 Cevapları Meb Yayınları‘na ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

12. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Beceri Temelli Etkinlik Kitabı Cevapları Sayfa 186

2. Münakaşa başlar. “Aktır”derlerse Hâki Bey “Karadır”der.’Karadır”deselerdi “Aktır”diye tutturacaktı. Çene yarıştırmak saatlerce sürer.
Evde herkesle, hiç kimseyi bulamazsa karısı ile çene yarıştıracak bir söz arar, çatar. Misafirlerden birini bulursa hemen onu yakalar, eğer misafir de inatçı ise ikisi de yorulup kesilmedikçe bırakmaz.

Metinden alınan yukarıdaki bölümde, Hâki Bey’in bazı kişilik özelliklerinden bahsedilmektedir. Buna göre,

a) Sizce Hâki Bey bu yönüyle gerçek yaşamda karşılaşabileceğiniz karakterde bir kimse midir? Niçin?

  • Cevap:

Olası cevaplar:
Evet, Hâki Bey gerçek yaşamda karşılaşabileceğimiz türde biridir. Her iddianın aksini ortaya koyma çabası kimi insanlara özgü bir davranış modelidir.
Hayır, Hâki Bey karakterinde insanlarla karşılaşacağımızı sanmıyorum. İnsanlar bu tür mantıksızlıklar sergilemezler.

b) Hâki Bey karakterinde bir insan sizce neden çatışmaya girme ihtiyacı duyar?

  • Cevap: Olası cevap: Kimileri bazen yanlış kararlar alır ve uygular. Öz değer ihtiyacını karşılamak ve egosunu beslemek adına anlamsız tartışmalara girmeye kalkışır. Bu durumda ona kazanma dürtüsü yön verir.

c) Hâki Bey’in evine misafir olarak gittiğinizi düşününüz. Onun karakterindeki bir insana nasıl davranırsanız sizinle zıtlaşmayı, çatışmaya girmeyi düşünmez?

  • Cevap: Olası cevap: Bey’in ortaya attığı her fikri desteklersem veya fikirlerine karşı çıkmazsam, karşısındakini alt ederek kendini değerli hissetme dürtüsünü harekete geçirmemiş olurum. Bu durumda Hâki Bey benimle çatışmaya girmeyi düşünmeyecektir.

3. Sizce fikir tartışmalarının kazanımları olur mu? Niçin?

  • Cevap: Olası cevaplar: Elbette ki fikir tartışmalarının kazanımı olacaktır. Fikir tartışmaları, bireylere bir şeyi öğrenirken aktif olma imkânı tanır. Bu gibi tartışmalar insanların doğruya ulaşırken öğrenme motivasyonlarını artırır ve süreci daha ilgi çekici kılar. Fikir tartışmaları sırasında bireyler birbirlerine sorular sorar, yorumlar ve düzeltmeler yapar, açıklamalarda bulunurlar. Bu etkileşimler tartışmacının karşıdaki düşünceyi ve kendi fikirlerini analiz etmesini sağlar. Bu sayede gerçeklere ulaşma imkânı doğar. Fikir tartışmalarının kazanımları olabileceğine inanmıyorum. Genellikle insanlar kendi fikirlerine inanma ve bunu besleme ihtiyacındadır. Onların tartışmadan anladığı şey, kendi fikirlerinin doğruluğunu ispatlamaktır sadece.

4. Hâki Bey’in, hatasını kabul etmeyip fikrinden dönmediği, yanlış da olsa fikrinde direttiği bir durumu hayal ederek Hâki Bey’i konuşturunuz.

  • Cevap: Olası cevap: (Hâki Bey yüz yüze kurulan sosyal ilişkilerin yerini dijital dünyanın almasının sakıncalı bir durum olmayacağını savunmaktadır.) Hâki Bey: “Bu çağ, teknoloji çağı azizim! Yaşamı boyunca en çok ve hatta sadece dijital dünyayla etkileşim hâlinde bulunmak insan için yeterlidir. İnsanların hayatlarını sürdürmek için sosyal etkileşimler içinde olması şart mı? Küçük bir odada bir tablet veya telefonla da insan kendisine kocaman bir dünya yaratabilir, sorumluluklarını yerine getirebilir; oturduğu yerden bir tıkla bütün dünyayı gezebilir bile!”

12. Sınıf Meb Yayınları Türk Dili ve Edebiyatı Beceri Temelli Etkinlik Kitabı Sayfa 186 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2024 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!