Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
12. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Beceri Temelli Etkinlik

12. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Beceri Temelli Etkinlik Kitabı Cevapları Sayfa 198

12. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Beceri Temelli Etkinlik Kitabı Sayfa 198 Cevapları Meb Yayınları‘na ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

12. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Beceri Temelli Etkinlik Kitabı Cevapları Sayfa 198

1. Metinden alınan Dikkati çeken bir kıpırtı yok köyde. İn, cin, cinoğlu, cinkızı yok. İnsanlar çekilip alınmış. cümlelerini göz önünde bulundurduğunuzda böyle bir köyde yaşasaydınız orayı yaşadığımız zamana uygun, modern bir hâle getirmek için neler yapardınız?

  • Cevap: Olası cevap: Yeni iş alanlarının açılması için çaba harcardım. Böylelikle köyden göç eden insanlar yeni iş alanlarının açılmasıyla tekrar köye dönecektir ve köydeki insanların sayısı artacaktır. Aynı zamanda köyün tanınması için o yöreye özgü yiyeceklerle ilgili olarak bir panayır yapılması için uğraşırdım. Böylelikle köye gelen insan sayısı artar, köy yeniden kalabalık bir yer hâline gelir. Bu vesileyle insanların gelmesiyle zamanın modern araçları köyde kullanılacak ve köy daha modern bir hâle gelecektir.

2. Metinde Hiç yeşil yaprak, yeşil ağaç yoktu. biçiminde anlatılan Tozak köyüne atanmış bir öğretmen olsaydınız köyü ağaçlandırmak için ne tür çalışmalar yapardınız?

  • Cevap: Olası cevap: Öncelikle TEMA gibi çevreci kuruluşlardan fidan ister, köylülerin bu fidanları dikmelerine vesile olurdum. Bunun yanında dikilen fidanların korunması için köylülere okulumda küçük seminerler verirdim.

3. Her yer yanıyor. Her yer kurak. Koca kırda bir damla su yok. cümlelerinden de anlaşıldığı gibi köyde bir su sorunu yaşanmaktadır. Orada yaşayan biri olsaydınız bu sorunu çözmek için hangi yollara başvururdunuz?

  • Cevap: Olası cevap: Öncelikle sondaj çalışmalarının yapılması için ilgili yerlere başvururdum. Kuyu açmak için çalışmalar yapılmasını sağlardım. Çevredeki su yataklarını araştırır, bu yataklardan köye su gelmesi için ilgili yerlerden yardım alırdım.

4. Metindeki Yıl on iki ay evin suyunu taşıyan gelinlerin, kadınların, “köy yerinde kadın milletinin çilesi”ni anlıyordu. cümlesinden yola çıkarak siz olsaydınız köyde yaşayan kadınların ekonomiye katkısını sağlamak için onların günümüzde yaşayan el sanatlarından hangilerini öğrenmelerini sağlardınız? Niçin?

  • Cevap: Olası cevap: Kadınların ilgi ve yetenekleri doğrultusunda halıcılık, çömlekçilik, ahşap boyama gibi yaşayan el sanatlarını öğrenmeleri için gerekli yerlere başvurur, bu el sanatlarıyla ilgili kurslara katılmalarını sağlardım. Çünkü bu el sanatları köy ortamına daha uygundur.

5. Cenap Şahabettin’in “Köyler şehirlerden az akıllı değildir; fakat köylerde akıl paslanır.” sözüyle ilgili olarak neler söyleyebilirsiniz?

  • Cevap: Olası cevap: Köylerimizde zeki insanların kendi yeteneklerini geliştirebilecekleri eğitim ortamları ve çalışma alanları azdır. Bu gibi insanların eğitimleri yarım kaldığı için yetenekleri yavaş yavaş körelebilmektedir. Bunun yanında bu insanlar bildiklerinin yeterli olduğunu düşünüp kendilerini geliştirme çabasına girmezler. Bu sebeple yetenekleri olsa da bunları kullanmadıklarının farkına varamazlar.

12. Sınıf Meb Yayınları Türk Dili ve Edebiyatı Beceri Temelli Etkinlik Kitabı Sayfa 198 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2024 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!