Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
12. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Beceri Temelli Etkinlik

12. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Beceri Temelli Etkinlik Kitabı Cevapları Sayfa 20

12. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Beceri Temelli Etkinlik Kitabı Sayfa 20 Cevapları Meb Yayınları‘na ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

12. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Beceri Temelli Etkinlik Kitabı Cevapları Sayfa 20

2. Metnin sonunda soru soran yazar Bazen de yarar. yanıtını veriyor. Düşünceyi aktarırken soru ve cevaplar kullanmanın anlatıma etkileri neler olabilir? Açıklayınız.

  • Cevap: Olası cevap: Yazar, bu şekilde bir anlatım ile okuyucunun ilgisini çekip merak uyandırmaktadır. Sadece bilgi veren düz bir anlatım okuyucunun bazen dikkatinin dağılmasına sebep olabilmektedir. Bununla birlikte yazarın sorular sorup cevaplar araması veya vermesi, okuyucunun dikkatini anlatılanlara çekerek daha akıcı bir anlatım oluşturabilir.

3. Metinde hangi anlatım biçimi tercih edilmiştir? Siz bu yazıyı kaleme alacak olsaydınız hangi anlatım biçimini kullanırdınız? Neden?

  • Cevap: Olası cevap: Açıklayıcı anlatım biçimini kullanmıştır. Ben olsam tartışmacı anlatım biçimini kullanırdım. Bilindiği üzere tartışmacı anlatım okuyucuyu ya da dinleyiciyi bir düşünceye inandırmak amacıyla kullanılır. Ben de düşüncelerimi kanıtlamak için bu anlatım biçimini tercih ederdim.

4. Tartışmacı anlatım biçimini kullanarak kısa bir metin yazınız. Yazınızda düşünceyi geliştirme yöntemlerinden en az ikisini kullanınız.

  • Cevap: Olası cevap: “Su kaynaklarının gittikçe azaldığı günümüzde, herkesin üzerine düşeni yapması gerektiğine inananlardanım. Bunun için en başta kendimiz su tasarrufu yapmalıyız. En genel anlamda su tasarrufu, kişisel temizlikte, ihtiyaçların karşılanmasında suyu verimli kullanmak, israf etmemek demektir. ‘Bireysel anlamda ben ne yapabilirim ki? Yalnızca benim bir şeyler yapmam neyi değiştirir ki?’ gibi düşünceler yanlıştır. Örneğin binalardaki su kaçaklarının sürekli kontrol edilmesi, diş fırçalarken musluğun kapatılması, araçların sadece tazyikli suyla ve uzun aralıklarla yıkanması gibi birçok önlem su tasarrufuna çok büyük katkı sağlayacaktır.” Bu yazıda tanımlama ve örneklendirmeden yararlanılmıştır.

12. Sınıf Meb Yayınları Türk Dili ve Edebiyatı Beceri Temelli Etkinlik Kitabı Sayfa 20 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2024 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!