Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
12. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Beceri Temelli Etkinlik

12. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Beceri Temelli Etkinlik Kitabı Cevapları Sayfa 206

12. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Beceri Temelli Etkinlik Kitabı Sayfa 206 Cevapları Meb Yayınları‘na ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

12. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Beceri Temelli Etkinlik Kitabı Cevapları Sayfa 206

Kelime Dağarcığı
bendir: Alaturka müzikte vurmalı çalgı aleti. hamasi: Yiğitlerden ve yiğitliklerden söz eden. santur: Kanuna benzeyen, tokmaklarla çalınan bir tür çalgı. sureta: Görünüşe göre, görünüşte.

1. Kişinin kendi kendine konuşması, okuduğunuz metinde olduğu gibi kimi zaman mırıldanması çevresine tuhaf gelebilir hatta sağlık sorunu gibi algılanabilir. Bu konuda ne düşünüyorsunuz?

  • Cevap: Olası cevap: Kendi kendimize konuşmak garip karşılansa da araştırmalar kendi kendimize konuşmanın hafızayı güçlendirdiğini ve dikkatin yoğunlaşmasını sağladığını belirtiyor. İnsan kimi zaman yalnız kalmak, düşüncelerini yalnızca kendisiyle paylaşmak ihtiyacı duyar. Bu yüzden kendi kendiyle konuşur.

2. İç monolog tekniğinde, karakterin duygu ve düşünceleri karakterin ağzından olduğu gibi verilir. Okuduğunuz metinde iç monolog tekniği kullanılmıştır. Sizce bu tekniğin kullanılması metni nasıl etkilemiştir?

  • Cevap: Olası cevap: Karakterin duygu ve düşünceleri kendi ağzından verilmiştir. Bu teknik karakterin iç dünyasının okuyucu tarafından anlaşılmasında önemli yer tutar. Biz bu teknikle kahramanın iç dünyasına girebilmekteyiz.

3. Metinde anlatıcı sık sık kendine soru yöneltmektedir. Bu durumun metnin anlatımına etkisini belirtiniz.

  • Cevap: Olası cevap: Anlatıcı kendi kendine soru sorarak sohbet havası oluşturmaktadır. Bu durum kahraman-anlatıcının duygu ve düşüncelerini öğrenmemizi sağlamaktadır.

4. Metinde bir türküye yer verilmiş, roman kahramanı bu türkünün sözlerini değiştirmiştir. Sizce bu durum metni nasıl etkilemiştir?

  • Cevap: Olası cevap: Türkü metne hem bir hareket hem de derinlik kazandırmıştır. Kahraman, türküyü kendi duygu ve düşüncelerine göre şekillendirmiştir. Bu türküden kahramanın duygu ve düşüncelerine ulaşabiliyoruz.

5. Metindeki kahramanın ve yanına gelen dört kişinin düşüncelerinin diyalog şeklinde verildiği kısa bir metin yazınız.

  • Cevap:

Olası cevap:
Barbaros: – Hoş geldiniz ağalar.
Grup – Hoş bulduk, sana söyleyeceklerimiz var.
Barboros: – Buraya kadar yorulma nedeniniz nedir?
Grup – Ganimetten ve Hayrettin Paşanın verdiği altınlardan almak istiyoruz.
Barbaros – Onların ganimet olduğunu mu düşünüyorsunuz? Bunu da nereden çıkardınız?
Grup – Değiller mi?
Barbaros – Onların hepsi Gırnata Emirliği için kullanılacak.

12. Sınıf Meb Yayınları Türk Dili ve Edebiyatı Beceri Temelli Etkinlik Kitabı Sayfa 206 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2024 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!