Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
12. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Beceri Temelli Etkinlik

12. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Beceri Temelli Etkinlik Kitabı Cevapları Sayfa 234

12. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Beceri Temelli Etkinlik Kitabı Sayfa 234 Cevapları Meb Yayınları‘na ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

12. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Beceri Temelli Etkinlik Kitabı Cevapları Sayfa 234

1. Metinden alınan bu parçada kullanılan noktalama işaretlerinin kullanım amaçlarını yazınız.

  • Cevap:

Virgül (,): Sıralı cümleleri birbirinden ayırmak için konur.
Nokta (.): Cümlenin sonuna konur.
İki Nokta (:): Kendisinden sonra açıklama yapılacak cümlenin sonuna konur.

2. Metinden günümüz yazım kurallarına uymayan kullanımlardan 3 örnek gösteriniz. Bunların nedenlerinin neler olabileceğini yazınız.

  • Cevap: Dil değişkendir, yaşadığı topluma ve döneme göre değişim gösterir. Dilin sürekliliğini ve sınırsızlığını sağlayan özelliği de canlı olmasıdır. Toplum yaşamındaki değişimler ve farklı kültürlerin dillerinden etkilenmeler de dili zaman içinde değiştirir ve geliştirir.

3. Bu meselede o kadar heyecana düşüyor, sesini yükseltiyor, elinde tuttuğu gazeteyi o kadar sık sık açıp kapıyordu ki başkaları da istihzalı bir dikkatle onu süzmeye başladılar. Metinden alınan bu parçada altı çizili olarak verilen ki ve delerin yazımıyla ilgili kuralları açıklayınız.

  • Cevap:

meselede, elinde: -de eki, adın bulunma durumu ekidir, önündeki kelimeye bitişik yazılır. başkaları da : Bağlaçtır, ayrı yazılır. kapıyordu ki : Bağlaçtır, ayrı yazılır.

4. Gece uyumadı. Yatağının içinde, sancılı bir adam gibi dönüp durdu. Muhayyilesi, âdeta başkalarının inhisarında, kalabalık bir meydan. Orada, birçok insanlar, tıpkı rüyâlarda görülen baygın gölgeler gibi kımıldıyor, yürüyor, sıçrıyor, koşuşuyorlar. Kulağında sesler var. Bütün o insanların lâkırdılarını, konuşuşlarını, haykırışlarını, kolunda … yakın ve uzak hâdiselerin tesirleri, tâze duruyordu. Metinden alınan bu parçada öyküleme ve betimleme kullanılmıştır. Siz de öyküleme ve betimlemeyi kullanarak bir paragraf yazınız.

  • Cevap: Olası cevap: Günler birbiri ardına geçip gidiyor. Her sabah mutlulukla güne başlayıp koşturmacayla günü bitiriyorum. Ilık bir rüzgâr, serin bir yağmur yüzümü yalayıp geçiyor. Sıcacık bir kahve güne güzel ve enerjik başlamanın en güzel yöntemi. Kahveyi nasıl mı severim, kesinlikle sade. Sade kahvenin psikopat- lıkla bağlantısını kursalar da bence kahvenin en özel hâli sadedir. Güne kahveyle başlamışsam günümün kötü devam etmesine imkân yoktur zaten.

12. Sınıf Meb Yayınları Türk Dili ve Edebiyatı Beceri Temelli Etkinlik Kitabı Sayfa 234 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2024 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!