Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
12. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Beceri Temelli Etkinlik

12. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Beceri Temelli Etkinlik Kitabı Cevapları Sayfa 296

12. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Beceri Temelli Etkinlik Kitabı Sayfa 296 Cevapları Meb Yayınları‘na ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

12. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Beceri Temelli Etkinlik Kitabı Cevapları Sayfa 296

2. Anlamını bilmediğiniz kelimeler metni anlamanızı etkiledi mi? Kelimelerin anlamlarını öğrendikten sonra metni kavramanızda ne gibi farklılıklar olduğunu yazınız.

  • Cevap: Muhtemel cevaplar şu şekilde olabilir.

* Anlamını bilmediğim kelimeler metni anlamamı zorlaştırdı. Bilmediğim kelimelerin olması beni biraz tedirgin etti. Kelimelerin anlamlarını öğrendikten sonra metni daha iyi anladım. Metni anlamam, bahsedilen konu üzerine düşünmeme ve yazarın düşüncelerini yorumlamama olanak sağladı.
* Metni genel olarak anlamama rağmen bilmediğim kelimelerin olması beni tedirgin etti. Ben de bu kelimelerin anlamlarını bağlamlarına bakarak tahmin etmeye çalıştım. Daha sonra sözlükten bu kelimeleri kontrol edip anlamlarını doğru şekilde öğrendim. Yeni kelimeler öğrenmek beni mutlu etti.

3. Metindeki Herbirinin yüzünde Hâki nazardan nişâne olan haya menbaında kaynaşan bin sevimli mânayı seyredin. cümlesini altı çizili kelimelerin yerine aynı anlamı karşılayacak kelimeler kullanarak tekrar yazınız.

  • Cevap: Herbirinin yüzünde ilâhi bakıştan belirti olan haya kaynağında kaynaşan bin sevimli anlamı seyredin.

4. “Hayat” sözcüğünün kullanıldığı anlamlarından ikisi şunlardır:
hayat: Halk ağzında avlu.
hayat: Hayat biçimi, içinde yaşanılan şartların bütünü, yaşantı.
Buna göre metinde yer alan Mektebin hayatına girin, koridorlarında dolaşın, sıralarının üstünü yoklayın, gençliğinin alnında parıldayan necabet damgasına bakın. ifadesindeki hayat sözcüğü hangi anlamda kullanılmış olabilir? Düşüncelerinizi gerekçeleriyle yazınız.

  • Cevap: Olası Cevap: “Mektebin hayatına girin, koridorlarında dolaşın, sıralarının üstünü yoklayın, ..” diye devam ettiği için cümledeki hayat sözcüğü “avlu” anlamında kullanılmış olabilir. Çünkü devamındaki ifadelerde de “koridor”, “sıra” gibi mekân belirten kelimeler kullanılmıştır.

5. Metinde geçen “maarif” sözcüğünü “bilgi ve kültür” ve “öğretim ve eğitim sistemi” anlamlarına gelecek şekilde birer cümlede kullanınız.

  • Cevap:

bilgi ve kültür: Bakalım ne türlü maariften bahsedebileceksin?
Okullarda kazanılan maarif pratik hayatta da işe yaramalıdır. öğretim ve eğitim sistemi: En büyük emelim, maarif vekili olarak yurdumun irfanını yükseltmektir.
Milli Eğitim Bakanlığının eski adı Maarif Vekâletidir.

12. Sınıf Meb Yayınları Türk Dili ve Edebiyatı Beceri Temelli Etkinlik Kitabı Sayfa 296 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2024 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!