Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
12. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Beceri Temelli Etkinlik

12. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Beceri Temelli Etkinlik Kitabı Cevapları Sayfa 310

12. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Beceri Temelli Etkinlik Kitabı Sayfa 310 Cevapları Meb Yayınları‘na ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

12. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Beceri Temelli Etkinlik Kitabı Cevapları Sayfa 310

b) Tespit ettiğiniz anlatım biçimleri ve düşünceyi geliştirme yollarının metne katkıları neler olmuştur? Düşüncelerinizi yazınız.

  • Cevap: Olası Cevap: Yazarın soyut düşünceleri somutlaşmış, çok daha anlaşılır olmuş ve metin zenginleşmiştir.

2. Metinde kullanılan tartışmacı anlatım, metin boyunca tutarlı kullanılmış mıdır? Düşüncelerinizi yazınız.

  • Cevap: Olası Cevap: Ahmet Haşim, metnin başında ifade ettiği başkasına ait görüşleri tartışmacı anlatımla adım adım işleyerek çürütmüştür. İnsanlığın gelişimi için münekkitlere (eleştirmenlere) neden büyük ihtiyaç olduğunu bu tartışmacı havada metnin bütününde ortaya koymayı bilmiştir. Bu metin, usta bir fikir adamı olduğunu gösteren metinlerinden biridir.

3. Yazar metinde alıntıya yer vermiştir. Bu alıntının metne katkıları neler olabilir? Düşüncelerinizi yazınız.

  • Cevap: Olası Cevap: Yazarlar; bir düşünceyi ileri sürmek, düşüncelerine destek almak amacıyla aynı görüşü paylaşan bir kişinin yazılarından veya konuşmalarından alıntı yapabilir. Yazar, “büyük üstadım” dediği Gourmont’un görüşlerine yer vererek okuruna insanların eleştirmenlere neden ihtiyaç duyduğunu daha somut anlatabilmiştir.

4. Sizce bu metinde anlamı zenginleştirmek ve anlatıma güç katmak için başka hangi yöntemler kullanılabilirdi? Düşüncelerinizi yazınız.

  • Cevap: Olası Cevap: Tanımlama, örnekleme, hayattan bir kesitle ilişkilendirme, öykülemeye başvurulabilir. Böylece ele alınan düşünce daha çarpıcı bir şekilde okura sunulmuş olur.

12. Sınıf Meb Yayınları Türk Dili ve Edebiyatı Beceri Temelli Etkinlik Kitabı Sayfa 310 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2024 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!