Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
12. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Beceri Temelli Etkinlik

12. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Beceri Temelli Etkinlik Kitabı Cevapları Sayfa 362

12. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Beceri Temelli Etkinlik Kitabı Sayfa 362 Cevapları Meb Yayınları‘na ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

12. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Beceri Temelli Etkinlik Kitabı Cevapları Sayfa 362

1. Metinde Bilge Kağanın Türk milletine hitap etme sebepleri sizce nelerdir? Açıklayınız.

  • Cevap: Olası cevap: Bilge Kağan; Türk milletinin birliğini nasıl sağladığını, düşmanlarıyla yaptığı çetin savaşları, milletin gayreti ve cesaretini, töreye bağlı olduklarını anlatmak için Türk milletine hitap etmek istemiştir. Ayrıca Bilge Kağan Türk milletinin yaşananlardan ders çıkarmasını beklemektedir.

2. Bu metinde Bilge Kağan, Türk milletine hitap etmektedir. Sizin de okul başkanlığı seçimi için öğrencilere hitap etmeniz gerekseydi onlara neler söylerdiniz?

  • Cevap: Olası cevaplar: Ben okul başkanlık seçimi için aday olsaydım öğrencilere okul bahçesine daha fazla bank koymak, bahçede bulunan toprak zemini düzenlemek, kantini daha rahat oturulacak şekilde büyütmek ve tarihî-doğal güzelliklerin bulunduğu yerlere geziler düzenlemek gibi vaatlerde bulunurdum.

3. Büyük hakanlar, din adamları ve hukukçular yetiştiren milletimizin üstün hatipler çıkardığından da şüphe edilemez. sözünden hareketle “Türk milletinin söylev türünde birçok eser ortaya çıkarmasının sebepleri”yle ilgili neler söyleyebilirsiniz? 

  • Cevap: Türk milletinin binlerce yıllık bir tarihe sahip olduğu bilim insanları tarafından ifade edilmektedir. Tarih boyunca birçok devlet ve imparatorluk kurulmuş, devletin ve milletin bağımsızlığı için sayısız cesaret ve fadakârlıklar gösterilmiştir. Özellikle savaş dönemlerinde milletin bağımsızlığa olan inancını yükseltmek için söylev türünde eserler ortaya konmuştur. Yine savaşlarda kahramanlıklar gösteren kişilere duyulan minnet duyguları da söylev türüyle ifade edilmeye çalışılmıştır.

4. Yavuz Sultan Selimin Çaldıran Seferinde savaşa katılmak istemeyen erlere söylediği İçinizde er olanlar benimle gelsin, Er olamayanlar (…) yanına dönsün. Hiçbiriniz gelmezseniz ben düşmanın üzerine yalnız başıma atılmasını da bilirim. cümlelerinde anlatılanlarla Bilge Kağanın bu metindeki ifadeleri arasında ne gibi benzerlikler vardır? Açıklayınız.

  • Cevap: Her iki metin arasında konu, amaç ve hedef kitlesi bakımından benzerlik kurulabilir. Metinlerde Türk milletine verilen öğütler yer almaktadır. Bu metinler Türk milletine cesaret vermeyi ve onu harekete geçirmeyi amaçlayan metinlerdir. Ayrıca bu metinler hedef kitlesi olarak Türk milletini seçmiştir ve ona hitap etmektedir.

12. Sınıf Meb Yayınları Türk Dili ve Edebiyatı Beceri Temelli Etkinlik Kitabı Sayfa 362 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2024 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!