Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
12. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Beceri Temelli Etkinlik

12. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Beceri Temelli Etkinlik Kitabı Cevapları Sayfa 70

12. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Beceri Temelli Etkinlik Kitabı Sayfa 70 Cevapları Meb Yayınları‘na ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

12. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Beceri Temelli Etkinlik Kitabı Cevapları Sayfa 70

1. Anlatıcı, kayalık bir denizin sakinliğini ve yalnızlığını görkemli ve pahalı bir otele tercih etmektedir. Anlatıcının görkeme karşı sadeliği tercih etmesinde sizce neler etkili olmuştur?

  • Cevap: Anlatıcı, güzel bir koyda inşa edilmiş bile olsa büyük bir oteli değil de kayalıkların olduğu bir denizi tercih etmektedir. Bunun sebebi yalnız kalabileceği bu sakin ve kayalık denizde, geçmişin güzel anılarını yâd etme imkânı bulmuş olmasıdır. Kalabalıklar içinde insan, iç sesini dinleme olanağından çoğu zaman yoksundur. Sakinlik ve yalnızlık, duygularını analiz etmesinde ve geçmişin güzelliklerini hatırlamasında anlatıcıya yardımcı olacaktır.

2. İçin kıyım kıyım kıyılır. Geçmiş yazları düşünürsün. Hep bir arada olduğunuz, çocuklarınızın küçücük olduğu, paranızın olmadığı, ucuz pansiyonlar aradığınız o coşkulu yazlar. Metinden alınan bu cümlelerde insanın geçmiş günlere olan özlemi anlatılmaktadır. Geçmişe özlem insanların yaşadığı bir çatışma olabilir mi? Bu çatışmayı her insan yaşar mı? Görüşlerinizi açıklayınız.

  • Cevap: Olası cevaplar: Katılıyorum. Geçmişe duyulan özlem bütün insanların yaşadığı bir durumdur. Genelde geçmişin güzelliğinden bahsedilirken günümüzden şikâyet edilir. Bu da geçmişle günümüz yaşamı arasında olan bir çatışmadır. Bu çatışma elden kaçırılan ve bir daha yaşanmayacak anlara karşı duyulan özlemdir. Katılmıyorum. Her insan geçmişe özlem duymaz. Geçmişinden hoşnut olmayabilir. Yaşadığı zamanı ve ortamı tercih ediyor olabilir.

3. Metinden alınan Ankara’dan sonra deniz kenarı çok başka güzellikler düşletirdi sizlere. ifadesine katılıyor musunuz? Yaşadığınız şehri başka bir şehirle kıyasladınız mı hiç? Görüşlerinizi sebepleriyle yazınız.

  • Cevap: Olası cevaplar: Katılıyorum. Metindeki kahraman denizin olmadığı bir şehirde yaşamanın zorluğunu hissettirir bizlere. Her insan yaşadığı ortamı değil de farklı yerleri hayal edebilir. Karlı ortamı hiç yaşamayanlar karlı şehirleri, denizi yaşamayanlar deniz kenarındaki şehirlerle kendi yaşadıkları yeri kıyaslarlar. Bu durum insanların kendi içlerinde yaşamış oldukları çatışmadır. Katılmıyorum. İnsanın doğduğu, kültürüyle harmanlanıp büyüdüğü, bütün çevresinin yer aldığı şehir, hayatında önemli bir yer tutar. Başka bir şehri düşünmek ya da kendi şehrimle kıyaslamak gereksizdir.

4. Özetle istenen bu değil mi? Sevmek değil mi? Ancak sevince başlamaz mı, insanla, yaşamla ilgili en küçük birimden en büyüğüne doğru açılan anlam! İncindi bizim kaba ellerimizde. Metinden alınan bu ifadelerde sevginin elimizde incindiği anlatılmış. Bu durum, toplumumuzun yaşadığı bir çatışma olabilir mi? Siz bu konuda neler düşünüyorsunuz? Açıklayınız.

  • Cevap: Olası cevaplar: Katılıyorum. Kesinlikle toplumun yaşamış olduğu bir çatışmadır. Sevgi, insanları ve toplumları birleştiren ve bir arada tutan en önemli özelliktir. Buna rağmen insanlar sevgiyi hor kullanır. Katılmıyorum. Toplumumuzun sevgiye önem verdiğini ve incitmediğini düşünüyorum. Sevgi, insanları ve toplumları bir arada tutan en önemli özellik olduğu için vazgeçilmez bir unsurumuzdur.

5. Çatışma yaşadığınız herhangi bir durumda bu çatışmayı çözmek için neler yaparsınız? Açıklayınız.

  • Cevap: İnsanlar birçok konuda kendi içlerinde ya da yaşadıkları çevreyle çatışma yaşayabilir. Yaşanılan bu çatışmadan kurtulmak için öncelikle bunu kabullenmek gerekir. Sıkıntı yaşandığında sorunlar kabullenilirse çözüm de başlamış olur.

12. Sınıf Meb Yayınları Türk Dili ve Edebiyatı Beceri Temelli Etkinlik Kitabı Sayfa 70 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2024 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!