Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
12. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Anka Kuşu Yayınevi

12. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı Sayfa 250 Cevapları Anka Yayınevi

12. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı Cevapları Anka Yayınevi Sayfa 250 ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

12. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı Sayfa 250 Cevapları Anka Yayınevi

DİL BİLGİSİ

Aşağıdaki paragrafla ilgili verilen soruları cevaplayınız.

Kuşkusuz satır altlarını çizerek okuma bir yazara yapılacak en büyük haksızlık. Onun çizdiği güzergâhın dışında bir yolculuk. işaret ettiğinin dışında bir fark ediş. Bir yanlış anlama dahası. Ama aynı zamanda bir yazara verilebilecek en büyük armağan da satır altlarını çizerek okuma. Eco (Eko) diyor ya; bir yazarı mutlu edebilecek şey, metninde kendi düşündüklerinin fark edilerek okunmasıdır; bundan daha fazla mutlu edebilecek şey ise, yazdıklarında kendi düşünmediği ama okuyucu tarafından önerilen şeylerin varlığını fark etmesidir, diye. Kim kendi hikâyesinden aynı sözcüklerle farklı ve yeni bir hikâye çıkarılmasına itiraz edebilir ki?
Nazan BEKİROĞLU, Mor Mürekkep

a. Paragrafın konusu nedir?

  • Cevap:

b. Paragrafta vurgulanmak istenen düşünce nedir?

  • Cevap:

c. Paragrafa en uygun başlık ne olabilir?

  • Cevap:

ç. Paragrafa bir sonuç cümlesi eklemek isterseniz, ne yazardınız?

  • Cevap:

2. Darülfünûn’u Ziyâret metninde “Çok eminim ki, önümüzdeki seneler Türk milletinin ve Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin pek muhik olarak kendisine azamî bir kıymet atfettiği en büyük müessese…” cümlesinde kurum ve kuruluş adlarına getirilen eklerin kullanımı günümüz yazım kurallarına uygun mudur? Açıklayınız.

  • Cevap:

3. Fatih Sultan Mehmet’in söylevine girişte “Ey benim Paşalarım, Beylerim, Ağalarım, şu İstanbul Savaşındaki arkadaşlarım,” hitabında virgülün kullanılış amacı nedir? Açıklayınız.

  • Cevap:

4. Atatürk’ün Gençliğe Hitabesinde hitap sözlerinden sonra hangi noktalama işareti kullanılmıştır? Neden?

  • Cevap:

YAZMA

a) Yazma Tür ve Tekniklerini Tanıma

Söylevler bir topluluğa belli bir düşünceyi ya da duyguyu aşılamak için yapılan, coşkulu ve sanatlı bir dille yazılan konuşmalardır. Söylev belli bir plana göre yazılmalıdır. Giriş cümlesi hitap edilecek kitlenin dikkatini çekecek türden olmalıdır. Hatta ilk cümleler şiirsel bir üslupta olabilir. Düşünceler, iyi bir planla verilmeli ve kullanılacak üslup iyi seçilmelidir. Gelişme bölümünde ise konu türlü belgelerle açılmalı, örneklendirilmeli ve ispatlanmaya çalışılmalıdır. Dinleyiciyi heyecanlandıracak düşüncelerle sorulu cevaplı cümlelerle sonuç bölümüne geçiş sağlanmalı. Sonuç bölümünde ise işlenen konunun önemi ve toplumdaki etkileri kesin ve etkili bir dille anlatılmalıdır.

  • Cevap:

12. Sınıf Anka Yayınevi Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı Sayfa 250 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2024 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!