Ders ve Çalışma Kitabı Cevapları TIKLAYINIZ

Sponsorlu Bağlantılar
Ana Sayfa / Kitap Cevapları / 2. Sınıf Dikey Yayınları Türkçe Çalışma Kitabı Cevapları / 2. Sınıf Dikey Yayınları Türkçe Çalışma Kitabı Anne Kedi ve Yavruları Cevapları

2. Sınıf Dikey Yayınları Türkçe Çalışma Kitabı Anne Kedi ve Yavruları Cevapları

Sponsorlu Bağlantılar


2. Sınıf Dikey Yayınları Türkçe Çalışma Kitabı Anne Kedi ve Yavruları Cevapları

2. Sınıf Türkçe Öğrenci Çalışma Kitabı Dikey Yayınları 2. Tema Dünya ve Çevre Sayfa 58, 59, 60, 61, 62, 63 Anne Kedi ve Yavruları Metni Etkinlik Soruları ve Cevapları

ANNE KEDİ VE YAVRULARI

Ayşe, annesiyle birlikte anneannesini görmeye gitti. Anneanne, hâlâ kentin dışındaki yazlığında oturuyordu.
– Haftaya kente taşınmak istiyorum, ama şu kedicikleri ne yapacağımı bilmiyorum, dedi annneanne.
– Kedi mi? Nerde, diye heyecanland| Ayşe.
Anneannesi Ayşe’ye gülümsedi.
– Arka bahçede, gel gidip bakalım.
Anneanne, Ayşe ve annesi arka bahçeye çıktılar.
– İşte, diye gösterdi parmağıyla anneanne.
– Duvarın dibindeki kedileri görünce Ayşe bir çığlık attı:
– Ay ne kadar da güzel!..

2. Sınıf Dikey Yayınları Türkçe Çalışma Kitabı Sayfa 58 Cevabı

1. ETKİNLİK 

Metnin size ilginç gelen bir bölümünü zihninizde canlandırınız ve resimleyiniz.

  • Cevap: Bu resmi kendiniz çiziniz.

2. Sınıf Dikey Yayınları Türkçe Çalışma Kitabı Sayfa 59 Cevabı

2. ETKİNLİK 

Metindeki olayı, aşağıdaki görsellerden yararlanarak anlatınız.

  • Cevap: Metindeki olay Ayşe’nin anneannesinin yanına gitmesi, anne kedi ve dört yavrusunu görmesi ve çok sevinmesi, onların içmeleri için süt koyması.

3. ETKİNLİK 

Metnin konusu nedir? Aşağıya yazınız.

  • Cevap: Metnin konusu, Ayşe’nin gördüğü kedileri sevmesi ve onlara süt vermesidir.

2. Sınıf Dikey Yayınları Türkçe Çalışma Kitabı Sayfa 60 Cevabı

4. ETKİNLİK 

Görselleri inceleyiniz. Çocuklar ne yapıyorlar? Anlatınız.

  • Cevap: Çocuklardan biri kuşlara yiyecek veriyor, diğeri de kediye mamasını veriyor.

5. ETKİNLİK 

Aşağıdaki soruların cevaplarını altlarındaki satırlara yazınız.

  • Cevap:

• Ayşe’nin anneannesi neredeymiş?
Kentin dışındaymış.

• Anneanne kente niçin taşınamıyormuş?
Anne ve yavru kedileri ne yapacağını bilmediğinden dolayı.

• Duvarın dibinde ne varmış?
Anne ve dört tane yavrusu varmış.

• Kim kedilere süt vermiş?
Ayşe vermiş.

• Ayşe ne zaman heyecanla bağırmış?
Kediler sütü içtikleri zaman bağırmış.

• Anne kedinin yavruları nasılmış?
İkisi tıpatıp anneye benzeyen, ikisi de sarı tüylerinin üzerinde siyah yuvarlak benekler taşıyan tatlı kedilermiş.

2. Sınıf Dikey Yayınları Türkçe Çalışma Kitabı Sayfa 61 Cevabı

6. ETKİNLİK 

Metnin hikâye haritasını tamamlayınız.

  • Cevap:

Ana karakter: Ayşe
Yer: Anneannenin bahçesi
Zaman: Herhangi bir zaman
Olay: Ayşe’nin anneannesinin evinde anne ve yavru kediyle yaşadıkları.

7. ETKİNLİK 

Aşağıda verilen gazete haberi ve görselde ne anlatılmaktadır? Söyleyiniz.

  • Cevap: Gazete haberinde sokak hayvanları için parklara, yeşil alanlara bırakılan kapların onların yaşamlarını devam ettirmesini sağladığını anlatmaktadır.

2. Sınıf Dikey Yayınları Türkçe Çalışma Kitabı Sayfa 62 Cevabı

8. ETKİNLİK 

Aşağıda verilen kelimeleri sözlükte sıralanışına göre örnekteki gibi numaralandırınız.

  • Cevap

9. ETKİNLİK 

Sokak hayvanları hangi sorunlar ile karşılaşıyor? Yazınız.

  • Cevap: Sokak hayvanları beslenme, soğuktan ve sıcaktan korunma, su, bazı kendini bilmez insanların şiddeti gibi sorunlarla karşılaşıyor.

2. Sınıf Dikey Yayınları Türkçe Çalışma Kitabı Sayfa 63 Cevabı

10. ETKİNLİK 

Görsellerin adlarını sözlükte bulunuş sırasına göre yazınız.

  • Cevap

Umarız ki hazırlamış olduğumuz “2. Sınıf Dikey Yayınları Türkçe Çalışma Kitabı Cevapları” siz değerli öğrencilerimizin Türkçe ödevini yapmalarına yardımcı olmuştur.

0
like
0
love
0
haha
0
wow
0
sad
0
angry


Sponsorlu Bağlantılar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir