Ders ve Çalışma Kitabı Cevapları TIKLAYINIZ

Sponsorlu Bağlantılar
Ana Sayfa / Kitap Cevapları / 2. Sınıf Dikey Yayınları Türkçe Çalışma Kitabı Cevapları / 2. Sınıf Dikey Yayınları Türkçe Çalışma Kitabı Bayram Armağanı Cevapları

2. Sınıf Dikey Yayınları Türkçe Çalışma Kitabı Bayram Armağanı Cevapları

Sponsorlu Bağlantılar


2. Sınıf Dikey Yayınları Türkçe Çalışma Kitabı Bayram Armağanı Cevapları

2. Sınıf Türkçe Öğrenci Çalışma Kitabı Dikey Yayınları 3. Tema Milli Kültürümüz Sayfa 97, 98, 99 Bayram Armağanı Metni Etkinlik Soruları ve Cevapları

BAYRAM ARMAĞANI

Küçük bir kasabada yaşcıycm bir adam varm|ş. Bu adamın bir oğlundan başka kimsesi yokmuş. Gün gelmiş, adamın oğlu evlenip büyük şehre taşınmış.
Adamcağızsa iyice yaşlanmış. Artık gözleri iyi görmüyor, kulakları iyi işitmiyormuş. Kulübesinde bir başına yaşayıp
gidiyormuş.
İhtiyar adam, oğlunu çok özlüyormuş. Bayramın gelmesini iple çekiyormuş. “Oğlum, elbet babasını unutmaz. Bayramda ziyaretime gelir.” diyormuş.
Yine bir bayram sabahı umutla hazırlık yapmış. Oğlunun gelmesini beklemeye başlamış. Çok geçmeden kapı çalmış. İhtiyar adam sevinçle yerinden kalkıp kapıyı açmış. Karşısındaki genç adamın boynuna sarılmış…

2. Sınıf Dikey Yayınları Türkçe Çalışma Kitabı Sayfa 97 Cevabı

1. ETKİNLİK 

Şekerlerde yazılan kelimeleri okuyunuz. Anlatılmak istenilen anahtar kelimeyi bulup yazınız.

  • Cevap: Anahtar kelime: Bayram

2. ETKİNLİK 

Metindeki genç adamın yerinde siz olsaydınız nasıl davranırdınız? Yazınız.

  • Cevap: Bende aynı şekilde davranırdım. Çünkü yaşlı adam bayram günü oğlunu heyecanla bekliyor. Eğer gelmediğini anlarsa çok üzülebilirdi.

3. ETKİNLİK 

Metne farklı bir başlık öneriniz.

  • Cevap: Bayramda Yaşlıları Sevindir

2. Sınıf Dikey Yayınları Türkçe Çalışma Kitabı Sayfa 98 Cevabı

4. ETKİNLİK 

Bayram günlerinde hangi aile büyüklerinizi ziyaret ediyorsunuz? Yazınız.

  • Cevap: Dedemi, ninemi, yakın akrabalarımı ziyaret ederim.

5. ETKİNLİK 

Bayram günlerinin en çok hangi özelliklerini seviyorsunuz? Açıklayınız.

  • Cevap: Bayram günlerinin en çok şeker toplanması özelliğini seviyorum. Çünkü şeker toplayınca çok mutlu oluyorum ve onları seve seve yiyorum.

6. ETKİNLİK 

Aşağıdaki soruları okuduğunuz metne göre yanıtlayınız.

  • Cevap:

Adam nerede yaşıyormuş?
Küçük bir kasabada yaşıyormuş.

Bayram sabahı, ihtiyarın kapısını kim çalmış?
Bir genç çalmış.

Genç adam, ihtiyara niçin oğlu gibi davranmış?
İhtiyarın uzun zamandır görmediği oğlunu beklediğini anlamış ve onun bu mutluluğunu bozmak istememiş.

2. Sınıf Dikey Yayınları Türkçe Çalışma Kitabı Sayfa 99 Cevabı

7. ETKİNLİK 

Metinden anladıklarınızı anlamlı ve kurallı cümlelerle yazınız.

  • Cevap:

Kasaba: Kasabada yaşayan amcalarımı ziyaret ettik.
İhtiyar: Bayramlarda ihtiyarları sevindirmemiz gerekir.

8. ETKİNLİK 

Aşağıdaki kelime ve kelime gruplarını okuyunuz. Cümle olanları üzerinden geçerek yazınız.

  • Cevap:

Cümle olanlar

Adamcağızsa iyice yaşlanmış.
Bayramın gelmesini iple çekiyormuş.

9. ETKİNLİK 

Metinden çıkardığınız sonuç nedir? Bir cümle ile yazınız.

  • Cevap: Metinden çıkardığım sonuç, bayramlarda ihtiyarlar ziyaret edilmeli ve sevindirilmelidir.

Umarız ki hazırlamış olduğumuz “2. Sınıf Dikey Yayınları Türkçe Çalışma Kitabı Cevapları” siz değerli öğrencilerimizin Türkçe ödevini yapmalarına yardımcı olmuştur.

0
like
0
love
0
haha
0
wow
0
sad
0
angry


Sponsorlu Bağlantılar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir