Ders ve Çalışma Kitabı Cevapları TIKLAYINIZ

Sponsorlu Bağlantılar

2. Sınıf Dikey Yayınları Türkçe Çalışma Kitabı Hastane Günlerim Cevapları

2. Sınıf Dikey Yayınları Türkçe Çalışma Kitabı Uzayda Voleybol Cevapları

Ana Sayfa / Kitap Cevapları / 2. Sınıf Dikey Yayınları Türkçe Çalışma Kitabı Cevapları / 2. Sınıf Dikey Yayınları Türkçe Çalışma Kitabı Bezirganbaşı Cevapları

2. Sınıf Dikey Yayınları Türkçe Çalışma Kitabı Bezirganbaşı Cevapları

Sponsorlu Bağlantılar


2. Sınıf Dikey Yayınları Türkçe Çalışma Kitabı Bezirganbaşı Cevapları

2. Sınıf Türkçe Öğrenci Çalışma Kitabı Dikey Yayınları 6. Tema Sağlık, Oyun ve Spor Sayfa 198, 199, 200, 201, 202 Bezirganbaşı Metni Etkinlik Soruları ve Cevapları

BEZİRGÂNBAŞI

Oyunculardan iki kişi seçilir. Seçilen kişiler, kendilerine elma, armut vb. isimler takar. Ama bu isimleri kendilerinden
başka kimse bilmez. Bu iki kişi karşılıklı el ele tutuşarak köprü oluşturur. Diğer oyuncular da aşağıdaki şarkıyı söyleyerek sırayla köprünün altından geçerler: Aç kapıyı bezirgânbaşı, bezirgânbaşı. Kapı hakkı ne verirsin, ne verirsin? Arkamdaki yadigâr olsun, yadigâr olsun…

2. Sınıf Dikey Yayınları Türkçe Çalışma Kitabı Sayfa 198 Cevabı

1. ETKİNLİK 

Görsellerde verilen oyunların adlarını yazınız.

  • Cevap

2. Sınıf Dikey Yayınları Türkçe Çalışma Kitabı Sayfa 199 Cevabı

2. ETKİNLİK 

Aşağıdaki soruların yanıtlarını altlarındaki satırlara yazınız.

  • Cevap:

• Bezirgânbaşı oyunu, nerede oynanır?
Açık alanda oynanır.

• Bezirgânbaşı oyununda kimler köprü oluşturur?
Seçilen iki kişi karşılıklı el ele tutuşarak köprü oluşturur.

3. ETKİNLİK 

Arkadaşlarınıza yöneltmek üzere metinle ilgili üç soru yazınız.

  • Cevap:

Seçilen kişiler, kendilerine ne gibi isimler takar?
Metnin yazarı kimdir?
Oyun ne zamana kadar devam eder?

4. ETKİNLİK 

Bezirganbaşı oyununu sevdiniz mi? Neden? Yazınız.

  • Cevap: Evet sevdim. Çünkü güzel ve eğlenceli bir oyuna benziyor.

2. Sınıf Dikey Yayınları Türkçe Çalışma Kitabı Sayfa 200 Cevabı

5. ETKİNLİK 

Bulmacada gizlenen oyun adlarını bulup boyayınız.

  • Cevap

6. ETKİNLİK 

Anlamını bilmediğiniz kelimeleri yazınız. Bu kelimelerle ilgili kelime haritaları oluşturunuz.

  • Cevap:

2. Sınıf Dikey Yayınları Türkçe Çalışma Kitabı Sayfa 201 Cevabı

7. ETKİNLİK 

Bezirganbaşı oyununun oynanış aşamalarını sırasıyla yazınız.

  • Cevap:

İki oyuncu seçilir ve seçilen kişiler, kendilerine elma, armut vb. isimler takar. Seçilen iki kişi el tutuşarak köprü oluşturur.
Diğer oyuncularda bezirganbaşı şarkısını söyleyerek köprünün altından geçer. Şarkının son cümlesi söylenince köprünün altında kalan kişi yakalanır. Yakalanan kişi seçilen iki kişiden istediğinin arkasına geçer. Oyun köprünün altından geçecek kimse kalmayana kadar devam eder. Daha sonra bir çizgi çizilir ve takımlar çizgiye değmeden birbirlerinin ellerini sıkıca tutar ve birbirlerini çekmeye başlarlar. Çizginin diğer tarafına çekilen takım oyunu kaybeder.

8. ETKİNLİK 

Okuduğunuz metinde bazı bölümler koyu renkle yazılmıştır. Bu bölümlerin koyu renkle yazılma nedeni nedir? Açıklayınız.

  • Cevap: Oyun alanı ve malzeme koyu renkte yazılmıştır. Çünkü, bu iki bölüm oyunun önemli unsurlarıdır.

9. ETKİNLİK 

Metne farklı başlıklar öneriniz.

  • Cevap: Körünün Altında Kalan Yakalanır, Bezirganbaşı Oyunu.

2. Sınıf Dikey Yayınları Türkçe Çalışma Kitabı Sayfa 202 Cevabı

10. ETKİNLİK 

Aile büyüklerinizin çocukluklarında oynadığı bir oyunu tanıtınız.

  • Cevap:

Oyunun adı: Körebe
Oyuncu sayısı: Birden fazla oyuncu olmalı
Oyunun oynanışı: İlk önce körebe seçilir. Körebenin gözleri mendille bağlanır. Körebe diğer oyuncuları yakalamaya çalışır. Körebe duran oyunculardan birini yakalayınca oyun son bulur.

11. ETKİNLİK 

Oynadığınız çocuk oyunlarının adlarından bir liste hazırlayınız.

  • Cevap: Oynadığımız Çocuk Oyunları: Seksek, saklambaç, Mendil kapmaca, Körebe, Birdirbir.

Umarız ki hazırlamış olduğumuz “2. Sınıf Dikey Yayınları Türkçe Çalışma Kitabı Cevapları” siz değerli öğrencilerimizin Türkçe ödevini yapmalarına yardımcı olmuştur.

0
like
0
love
0
haha
0
wow
0
sad
0
angry


Sponsorlu Bağlantılar

5 Yorumlar

  1. Çok güzel ☺☺☺

  2. Bence harika anlamadigimiz yerlere bulabiliyoruz tebrikler☺

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir