Ders ve Çalışma Kitabı Cevapları TIKLAYINIZ

Sponsorlu Bağlantılar

2. Sınıf Dikey Yayınları Türkçe Çalışma Kitabı Dondurmayı Külahta Sunmayı İlk Kim Düşündü Cevapları

2. Sınıf Dikey Yayınları Türkçe Çalışma Kitabı Onur Uzayda Cevapları

Ana Sayfa / Kitap Cevapları / 2. Sınıf Dikey Yayınları Türkçe Çalışma Kitabı Cevapları / 2. Sınıf Dikey Yayınları Türkçe Çalışma Kitabı Okulumuz Cevapları

2. Sınıf Dikey Yayınları Türkçe Çalışma Kitabı Okulumuz Cevapları

Sponsorlu Bağlantılar


2. Sınıf Dikey Yayınları Türkçe Çalışma Kitabı Okulumuz Cevapları

2. Sınıf Türkçe Öğrenci Çalışma Kitabı Dikey Yayınları 7. Tema Bilim ve Teknoloji Sayfa 250, 251, 252, 253 Okulumuz Metni Etkinlik Soruları ve Cevapları

OKULUMUZ

Her yerden daha güzel
Bizim için burası;
Okul, sevgili okul!
Neşe, bilgi yuvası!

Güzel kitaplar burda,
Birçok arkadaş burda,
İnsan nasıl sevinmez
Böyle yerde okur da?

Senin çatın altına
Girmez kötü duygular.
Bilgi giren yerlerde
Kalmaz artık kaygular.

Her yerden daha güzel
Bizim için burası;
Okul, sevgili okul!
Neşe, bilgi yuvası!

Rakım ÇALAPALA

2. Sınıf Dikey Yayınları Türkçe Çalışma Kitabı Sayfa 250 Cevabı

1. ETKİNLİK 

Aşağıda verilen yönergelere sırasıyla uyarak şifreyi bulunuz.

  • Cevap:

1. Sarı balondaki harfi yazınız. O
2. Turuncu balondaki harfi yazınız. K
3. Mavi balondaki harfi yazınız. U
4. Pembe balondaki harfi yazınız. L
5. Kırmızı balondaki harfi yazınız. U
6. Yeşil balondaki harfi yazınız. M

ŞİFRE: OKULUM

2. Sınıf Dikey Yayınları Türkçe Çalışma Kitabı Sayfa 251 Cevabı

2. ETKİNLİK 

Aşağıdaki soruların yanıtlarını altlarındaki satırlara yazınız.

  • Cevap:

• Okuduğunuz şiirin adı nedir?
Şiirin adı Okulumuz’dur.

• Okuduğunuz şiirin şairi kimdir?
Şiirin şairi Rakım ÇALAPALA’dır.

• Şiir, kaç dörtlükten oluşuyor?
Şiir dört tane dörtlükten oluşuyor.

• Şiirde kaç dize var?
Şiirde 16 dize var.

• Her yerden daha güzel olan yer neresidir?
Her yerden daha güzel olan okuldur.

3. ETKİNLİK 

Okuduğunuz metne yeni bir başlık bulunuz.

  • Cevap: Öğrencinin Yuvası

4. ETKİNLİK 

Okulda neler yapıyorsunuz? Anlatınız?

  • Cevap: Okulda kitap okuyorum, ders çalışıyorum, arkadaşlarımla oyunlar oynuyorum.

2. Sınıf Dikey Yayınları Türkçe Çalışma Kitabı Sayfa 252 Cevabı

5. ETKİNLİK 

Anlamını yeni öğrendiğiniz kelimeleri aşağıya yazınız. Bu kelimeleri anlatan görseller çiziniz.

  • Cevap: Rakım, kaygı, yuva kelimelerini öğrendim.

6. ETKİNLİK 

Okuduğunuz metnin düz yazıdan farkı nedir? Bu konudaki gözlemlerinizi yazınız.

  • Cevap: Düz yazıdan farkı dizelerden ve dörtlüklerden oluşmasıdır.

7. ETKİNLİK 

Metnin konusu nedir? Tartışarak bulunuz. Aşağıya yazınız.

  • Cevap: Okulun bizim için çok önemli bir yer olduğudur.

2. Sınıf Dikey Yayınları Türkçe Çalışma Kitabı Sayfa 253 Cevabı

8. ETKİNLİK 

Metinle ilgili iki soru yazınız. Yazdığınız soruları arkadaşlarınıza yöneltiniz.

  • Cevap:

1. sorum: Okul nelerin yuvasıdır?
2. sorum: Bilgi giren yerlerde neler olmaz?

9. ETKİNLİK 

Aşağıdaki bilmecelerin yanıtlarını yazınız.

  • Cevap:

Yaz derim yazar, çiz derim çizer.
Resim yapmayı ne de çok sever.
(Kalem)

Her sabah gelirim,
Bilgiler öğrenirim,
Evim gibi severim.
(Okul)

Çok oğlu kızı vardır,
Ne de tatlı sözü vardır.
(Öğretmen)

Umarız ki hazırlamış olduğumuz “2. Sınıf Dikey Yayınları Türkçe Çalışma Kitabı Cevapları” siz değerli öğrencilerimizin Türkçe ödevini yapmalarına yardımcı olmuştur.

0
like
0
love
1
haha
0
wow
0
sad
0
angry


Sponsorlu Bağlantılar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir