Ders ve Çalışma Kitabı Cevapları
TIKLAYINIZ

2. Sınıf Dikey Yayınları Türkçe Çalışma Kitabı Nedir Bu İnternet Denen Şey Cevapları

2. Sınıf Dikey Yayınları Türkçe Çalışma Kitabı Dondurmayı Külahta Sunmayı İlk Kim Düşündü Cevapları

Ana Sayfa / Kitap Cevapları / 2. Sınıf Dikey Yayınları Türkçe Çalışma Kitabı Cevapları / 2. Sınıf Dikey Yayınları Türkçe Çalışma Kitabı Robot Cevapları

2. Sınıf Dikey Yayınları Türkçe Çalışma Kitabı Robot Cevapları



2. Sınıf Dikey Yayınları Türkçe Çalışma Kitabı Robot Cevapları

2. Sınıf Türkçe Öğrenci Çalışma Kitabı Dikey Yayınları 7. Tema Bilim ve Teknoloji Sayfa 241, 242, 243, 244, 245 Robot Metni Etkinlik Soruları ve Cevapları

ROBOT

Robot sözcüğünü ilk olarak 1920’li yılların başında Çek oyun yazarı Karel Capek (Çapek okunur), bir eserinde
kullanmış. Capek “robot” sözcüğünü “zorunlu iş” anlamına gelen Çekçe “robota” sözcüğünden türetmiş. Robotlar belirli işleri yapmak üzere geliştirilen makinelerdir. Kendi kendilerine yani otomatik olarak hareket edebilir ya da uzaktan kumandayla yöneltilebilirler.

2. Sınıf Dikey Yayınları Türkçe Çalışma Kitabı Sayfa 241 Cevabı

1. ETKİNLİK 

Aşağıda verilen görseli boyayınız.

  • Cevap: Görseli istediğiniz renklere boyayınız.

2. ETKİNLİK 

Metnin içeriği ve dinleme ortamınız hakkındaki düşünceleriniz nelerdir? Yazınız.

  • Cevap:

Metnin içeriği: Bence metinde robotların özelliklerinden bahsedilecek.
Dinleme ortamım: Dinlediğim ortan dinlemeye gayet müsait, sessiz bir ortam.

3. ETKİNLİK 

Aşağıda verilen soruları metne göre yanıtlayınız.

  • Cevap:

• “Robot” sözcüğünü ilk olarak kullanan kimdir?
“Robot” sözcüğünü ilk olarak Karel Capek kullanmıştır.

• Robotlar nasıl hareket ederler?
Robotlar, kendi kendilerine yani otomatik olarak hareket edebilir ya da uzaktan kumandayla yöneltilebilirler.

• Otomobil üretiminde parçaları birleştirme işinde niçin robotlar kullanılır?
İşleri hem insanlardan daha hızlı ve hatasız yaptıkları için robotlar kullanılır.

4. ETKİNLİK 

Aşağıda verilen alanlara robotların özelliklerini anlatan kelimeler yazınız.

  • Cevap: Güçlü, hızlı, makine, otomatik aygıt.

5. ETKİNLİK 

Robotlarla ilgili görseller araştırınız. Aşağıda verilen alana yapıştırınız.

  • Cevap:

6. ETKİNLİK 

Metnin başlığı ile ilgili düşünceleriniz nelerdir? Düşüncelerinizi yazınız.

  • Cevap: Metnin başlığı ve içeriği birbiriyle uyumlu. Çünkü metinde robotun özelliklerinden ve işlevlerinde bahsedilmiş.

7. ETKİNLİK 

Aşağıdaki soruların yanıtlarını altlarındaki satırlara yazınız.

  • Cevap:

• Metnin yazarı kimdir?
Metnin yazarı Seçil Güvenç HEPER’dir.

• Robotları konu alan bilim dalına ne ad verilir?
Robotları konu alan bilim dalına robotik adı verilir

8. ETKİNLİK 

Aşağıdaki ifadeleri kullanarak birer cümle yazınız.

  • Cevap:

için: Gece geç uyuduğu için sabah erken kalkamadı.
ya da: Ahmet ya da kardeşi gelecek mi?
yani: Sağlıklı yaşam için sağlıklı beslenmeli yani yediğimize dikkat etmeliyiz.

9. ETKİNLİK 

Cümleleri aşağıda verilen kelimelerden uygun olanları ile tamamlayınız.

  • Cevap:

Uzay araştırmalarından robotlardan yararlanılır.
Okyanusların derinliklerinde yapılan araştırmalarda robotlar kullanılır.
Robotlar genellikle aynı biçimde tekrarlanan işlerde kullanılır.
Robotlar belirli işleri yapmak üzere geliştirilen makinelerdir.

10. ETKİNLİK 

Nasıl bir robot icat etmek isterdiniz? Niçin? Yazınız.

  • Cevap: Her işin üstesinden gelebilen, konuşabilen bir robot icat etmek isterim. Çünkü, bu robotla her işimi halledebilir, yeri geldiğinde sohbet edebilirdim.

Umarız ki hazırlamış olduğumuz “2. Sınıf Dikey Yayınları Türkçe Çalışma Kitabı Cevapları” siz değerli öğrencilerimizin Türkçe ödevini yapmalarına yardımcı olmuştur.

Bu içeriğe emoji ile tepki ver

YORUM YAPMAK İSTER MİSİN?

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!