Ders ve Çalışma Kitabı Cevapları TIKLAYINIZ

Sponsorlu Bağlantılar

2. Sınıf Dikey Yayınları Türkçe Çalışma Kitabı Enerji Tasarrufu Haftası Cevapları

2. Sınıf Dikey Yayınları Türkçe Çalışma Kitabı Arı Dinleme Metni Cevapları

Ana Sayfa / Kitap Cevapları / 2. Sınıf Dikey Yayınları Türkçe Çalışma Kitabı Cevapları / 2. Sınıf Dikey Yayınları Türkçe Çalışma Kitabı Tutumlu Çocuklar Cevapları

2. Sınıf Dikey Yayınları Türkçe Çalışma Kitabı Tutumlu Çocuklar Cevapları

Sponsorlu Bağlantılar


2. Sınıf Dikey Yayınları Türkçe Çalışma Kitabı Tutumlu Çocuklar Cevapları

2. Sınıf Türkçe Öğrenci Çalışma Kitabı Dikey Yayınları 5. Tema Vatandaşlık Bilinci Sayfa 180, 181, 182 Tutumlu Çocuklar Metni Etkinlik Soruları ve Cevapları

TUTUMLU ÇOCUKLAR

Damla damla akan sudan
Koca göller dolup taşar.
Tutumsuzlar kalır yolda,
Tutumlular dağlar aşar…
İnsan olan kara günde,
Kimseye el açmamalı…
Çalışmalı, kazanmalı,
Hiçbir işten kaçmamalı…
Biz tutumlu çocuklarız,
Para dolu kumbaramız.

İ.Hakkı SUNAT

2. Sınıf Dikey Yayınları Türkçe Çalışma Kitabı Sayfa 180 Cevabı

1. ETKİNLİK 

İyi bir dinleyici nelere dikkat eder? Yazınız.

  • Cevap:  İyi bir dinleyici dinlediği kişinin sözünü kesmemeye ve yüzüne bakmaya dikkat eder.

2. ETKİNLİK 

Aşağıdaki soruları metne göre yanıtlayınız.

  • Cevap:

• Okuduğunuz şiirin adı nedir?
Şiirin adı tutumlu Çocuklar’dır.

• Okuduğunuz şiirin şairi kimdir?
Şairin adı İ.Hakkı SUNAT’tır.

• Şiirde kaç dize vardır?
10 dize vardır.

3. ETKİNLİK 

Metinle ilgili üç soru hazırlayınız ve sınıf arkadaşlarınıza yöneltiniz.

  • Cevap:

Damla damla akan sudan ne oluşur?
İnsan kara günde ne yapmalıdır?
Tutumsuzlara ne olur?

2. Sınıf Dikey Yayınları Türkçe Çalışma Kitabı Sayfa 181 Cevabı

4. ETKİNLİK 

Tutumlu ve cimri insanlar arasındaki farklar nelerdir? Araştırıp yazınız.

  • Cevap:  Cimri kendinden başkasına maddi destekte bulunmaz. tutumlu ise sahip olduklarını israf etmeyen ve yeri geldiğinde başkalarına destekte bulunabilendir.

5. ETKİNLİK 

Anlamını yeni öğrendiğiniz kelimeleri cümle içinde kullanınız.

  • Cevap:

İmkanlarımızı tutumlu bir şekilde kullanmalıyız.
Bu kara günde en büyük yardımcım ailem oldu.

6. ETKİNLİK 

Metnin konusunu tartışarak bulunuz. Aşağıya yazınız.

  • Cevap: Metnin konusu, insanın çalışıp bir şeyler elde etmesi ve elde ettiklerini israf etmemesi gerektiğidir.

2. Sınıf Dikey Yayınları Türkçe Çalışma Kitabı Sayfa 182 Cevabı

7. ETKİNLİK 

Cümlelerde parantezlerin “( )” içine uygun noktalama işaretlerini koyunuz.

  • Cevap:

Aaa (!) Göl dolup taşmış (.)
Tüh (!) Keşke tutumlu olsaydım (.)

8. ETKİNLİK 

Aşağıdaki cümleyi kendi duygu ve düşüncelerinize göre tamamlayınız. Yazdıklarınızı okuyunuz.

  • Cevap: Tutumlu olursak sahip olduğumuz kaynaklar kolayca tükenmez.

9. ETKİNLİK 

Beyza, parasını kumbaraya atmak istiyor. Beyza’nın izlemesi gereken yolu bulunuz.

  • Cevap

Umarız ki hazırlamış olduğumuz “2. Sınıf Dikey Yayınları Türkçe Çalışma Kitabı Cevapları” siz değerli öğrencilerimizin Türkçe ödevini yapmalarına yardımcı olmuştur.

0
like
0
love
0
haha
0
wow
0
sad
1
angry


Sponsorlu Bağlantılar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir