Ders ve Çalışma Kitabı Cevapları TIKLAYINIZ

Sponsorlu Bağlantılar
Ana Sayfa / Kitap Cevapları / 2. Sınıf Dikey Yayınları Türkçe Çalışma Kitabı Cevapları / 2. Sınıf Dikey Yayınları Türkçe Çalışma Kitabı Vızvız ile Gülnaz Cevapları

2. Sınıf Dikey Yayınları Türkçe Çalışma Kitabı Vızvız ile Gülnaz Cevapları

Sponsorlu Bağlantılar


2. Sınıf Dikey Yayınları Türkçe Çalışma Kitabı Vızvız ile Gülnaz Cevapları

2. Sınıf Türkçe Öğrenci Çalışma Kitabı Dikey Yayınları 1. Tema Biz ve Değerlerimiz Sayfa 21, 22, 23, 24, 25 Vızvız ile Gülnaz Metni Etkinlik Soruları ve Cevapları

VIZVIZ İLE GÜLNAZ 

2. Sınıf Dikey Yayınları Türkçe Çalışma Kitabı Sayfa 21 Cevabı

1. ETKİNLİK 

Bir arkadaşta bulunması gereken özellikler nelerdir? Görsellerden yararlanarak söyleyiniz.

  • Cevap: Arkadaşlarımız zor zamanlarda yanımızda bulunan, oyuncağını paylaşabilen, beraber oyun oynayabildiğimiz ve  bizimle özel günlerde beraber olabilen özelliklere sahip olmalıdır.

2. Sınıf Dikey Yayınları Türkçe Çalışma Kitabı Sayfa 22 Cevabı

2. ETKİNLİK 

Vızvız’ın yerinde olsaydınız neler hissederdiniz? Nasıl davranırdınız? Yazınız.

  • Cevap: Çok üzülürdüm ve onun tekrar canlanması için bir şeyler yapardım. Herhalde Vızvız’ın yaptığı gibi bir şey yapardım.

3. ETKİNLİK 

“Arkadaşlık” konulu bir resim çiziniz.

  • Cevap: Bu resmi kendiniz çizmelisiniz.

2. Sınıf Dikey Yayınları Türkçe Çalışma Kitabı Sayfa 23 Cevabı

4. ETKİNLİK 

Okuduğunuz metni beğendiniz mi? Niçin? Yazınız.

  • Cevap: Okuduğum metni beğendim. Çünkü, güzel bir dostluk hikayesinden bahsedilmiş.

5. ETKİNLİK 

Aşağıdaki soruları yanıtlayınız.

  • Cevap:

Kim çok yalnızmış?
Gülnaz çok yalnızmış.

Gülnaz niçin üzülüyormuş?
Yağmur yağmayınca susuz kaldığı için üzülüyormuş.

Vızvız arkadaşlarına ne anlatmış?
Gülnaz’ın çok güzel bir çiçek olduğunu, ama susuzluktan öleceğini anlatmış.

Arılar, Gülnaz’a nasıl yardım etmişler?
Her bir yudum su taşıyarak yardım etmişler.

Arılar nereden su almışlar?
Dereden almışlar.

Vızvız ne zaman kovanına dönmüş?
Hava kararmadan önce kovanına dönmüş.

2. Sınıf Dikey Yayınları Türkçe Çalışma Kitabı Sayfa 24 Cevabı

6. ETKİNLİK 

Aşağıda verilen görsel, metnin hangi bölümünü anlatmaktadır? Söyleyiniz.

  • Cevap: Bu görsel Vızvız ve arkadaşlarının Gülnaz’ın toprağına su döktükleri bölümü anlatmaktadır.

7. ETKİNLİK 

Aşağıdaki kelimelerin son harfi ile başlayan kelimeler yazınız.

  • Cevap:

Bahar – radyo – orman – neşe – ev
Şarkı – ırmak – kara – arı-
Yağmur – rüzgar – rüya – ay
Ağaç – çimen, nane, el

2. Sınıf Dikey Yayınları Türkçe Çalışma Kitabı Sayfa 25 Cevabı

8. ETKİNLİK 

Bir arkadaşınızı fiziksel ve kişilik özellikleriyle tanıtınız.

  • Cevap: Arkadaşım; Kısa boylu, biraz kilolu, uzun saçlı, siyah gözlü birisidir. Ayrıca kişilik olarakta yardımsever ve dürüst birisidir.

9. ETKİNLİK 

Okuduğunuz metinden neler öğrendiniz? Yazınız.

  • Cevap: Okuduğum metinden dostlarımız için gerekirse imkansızı başarabileceğimizi öğrendim.

10. ETKİNLİK 

Arkadaşlarınız olmasaydı neler hissederdiniz? Yazınız.

  • Cevap: Kendimi yalnız hissederdim ve hep üzgün olarak kalırdım.

Umarız ki hazırlamış olduğumuz “2. Sınıf Dikey Yayınları Türkçe Çalışma Kitabı Cevapları” siz değerli öğrencilerimizin Türkçe ödevini yapmalarına yardımcı olmuştur.

7
like
0
love
0
haha
1
wow
1
sad
4
angry


Sponsorlu Bağlantılar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir