Ders ve Çalışma Kitabı Cevapları TIKLAYINIZ

Sponsorlu Bağlantılar
Ana Sayfa / Kitap Cevapları / 2. Sınıf Dikey Yayınları Türkçe Çalışma Kitabı Cevapları / 2. Sınıf Dikey Yayınları Türkçe Çalışma Kitabı Yerli Malı Cevapları

2. Sınıf Dikey Yayınları Türkçe Çalışma Kitabı Yerli Malı Cevapları

Sponsorlu Bağlantılar


2. Sınıf Dikey Yayınları Türkçe Çalışma Kitabı Yerli Malı Cevapları

2. Sınıf Türkçe Öğrenci Çalışma Kitabı Dikey Yayınları 5. Tema Vatandaşlık Bilinci Sayfa 160, 161, 162, 163 Yerli Malı Metni Etkinlik Soruları ve Cevapları

YERLİ MALI

Öğretmenimiz, “Çocuklar, bu hafta Yerli Malı Haftası. Ülkemizde üretilen ürünleri satın alırsak ülkemiz gelişir
ve zenginleşir.” dedi. Berna, parmak kaldırarak “Peki, bir ürünün yerli malı olduğunu nereden anlarız öğretmenim?”
diye sordu. Öğretmenimiz, “Çok güzel bir soru.” dedi ve bir bisküvi paketini eline aldı. Paketin arka kısmında uzun
uzun çizgiler vardı. O çizgiler ürün barkodu imiş. Orada bulunan 8-6-9 rakamlarını gösterdi. Bu rakamlar, bisküvinin Türk malı olduğunu gösterir, dedi. Bundan sonra satın aldığımız her ürünün barkoduna bakma kararı aldık. 8-6-9 sayılarını görüp Türk malı almaya özen gösterecektik. Ülkemizin gelişimine katkıda bulunacaktık. Bu faydalı bilgiden sonra kutlama çalışmalarına başladık. Meyvelerle süslü tacımızı taktık. Annelerimizin hazırladığı yemeklerden yedik, içtik, eğlendik…

2. Sınıf Dikey Yayınları Türkçe Çalışma Kitabı Sayfa 160 Cevabı

1. ETKİNLİK 

Aşağıdaki kelime ve kelime gruplarını kullanarak birer cümle yazınız.

  • Cevap:

Türk malı ürünler kullanmak ülkemize fayda sağlar.
Ülkemizde birçok tarihi eser vardır.

2. ETKİNLİK 

Konuşma kurallarını uyguladınız mı? Başlarındaki kutuya “X” işareti yaparak kendinizi değerlendiriniz.

  • Cevap:

2. Sınıf Dikey Yayınları Türkçe Çalışma Kitabı Sayfa 161 Cevabı

3. ETKİNLİK 

Alışveriş yaparken nelere dikkat ediyorsunuz? Yazınız.

  • Cevap: İhtiyacım olanı almaya ve açık paketteki ürünleri almamaya dikkat ediyorum.

4. ETKİNLİK 

Yerli malı alarak ülkemizin gelişmesine ve zenginleşmesine nasıl katkıda bulunursunuz? Araştırıp yazınız

  • Cevap: Yerli malı alarak ülkemize ekonomik anlamda kazanç sağlamış oluruz. Bu sayede ülkemiz geliecek ve zenginleşecek maddi imkana sahip olur.

5. ETKİNLİK 

Metnin konusu nedir? Aşağıya yazınız.

  • Cevap: Metnin konusu yerli malı kullanmanın önemi ve ürünlerin yerli malı olduğunu nasıl anlayacağımızdır.

2. Sınıf Dikey Yayınları Türkçe Çalışma Kitabı Sayfa 162 Cevabı

6. ETKİNLİK 

Okuduğunuz metnin hikaye haritasını tamamlayınız.

  • Cevap:

Ana karakter: Berna
Yer: Sınıf
Zaman: Herhangi bir okul günü
Olay: Berna’nın öğretmenine bir malı yerli malı olduğunu nereden anlayacağız sorusunu sorması, öğretmeninin ona paketin arka kısmındaki barkotta 8-6-9 rakamlarını göstermesi ve o rakamlardan anlaşılacağını söylemesidir.

7. ETKİNLİK 

Metnin sonunda çocuklar, ne kararı almışlar? Yazınız.

  • Cevap: Çocuklar bundan sonra satın aldıkları her ürünün barkoduna bakma ve 8-6-9 sayılarını gördükleri ürünleri almaya karar vermişler.

2. Sınıf Dikey Yayınları Türkçe Çalışma Kitabı Sayfa 163 Cevabı

8. ETKİNLİK 

Annelerinizin hazırladığı yemeklerle dışarıdan aldığınız yiyecekleri karşılaştırınız Bu konudaki duygu ve düşüncelerinizi ifade ederken “ve”, “veya”, “çünkü” gibi bağlama ögelerini kullanınız.

  • Cevap:

Annelerimizin hazırladıkları yemekler evde hazırlanır, dışarıdan aldığımız yiyecekler fabrikalarda hazırlanıyor. Annelerimizin yaptığı yemekler daha sağlıklı ve lezzetlidir. Çünkü, annelerimiz daha temiz şartlarda sevgilerini de içine katarak yemekleri yapıyorlar.

• Yazdıklarınızı kontrol ediniz. Yanlışlarınızı düzeltiniz.

9. ETKİNLİK 

Okuduğunuz metinden ne öğrendiniz? Yazınız.

  • Cevap: Okuduğumuz metinde yerli malı kullanmanın ülkemizi geliştirip güçlendireceğini, ürünlerin yerli olduğunu barkodunda yer alan 8-6-9 rakamlarından anlayabileceğimizi öğrendim.

Umarız ki hazırlamış olduğumuz “2. Sınıf Dikey Yayınları Türkçe Çalışma Kitabı Cevapları” siz değerli öğrencilerimizin Türkçe ödevini yapmalarına yardımcı olmuştur.

0
like
0
love
0
haha
0
wow
1
sad
0
angry


Sponsorlu Bağlantılar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir