2. Sınıf Hayat Bilgisi Çalışma Soruları 3. Ünite Cevapları
“2. Sınıf Hayat Bilgisi Çalışma Soruları Cevapları 3. Ünite Meb Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.
2. Sınıf Hayat Bilgisi Çalışma Soruları 3. Ünite Cevapları
1. Emre, öğle yemeğinde aşağıdakileri hangisinde verilen besinleri yerse dengeli beslenmiş olur?
A) Etli patates yemeği, salata, yoğurtB) Mayonezli hamburger, kolaC) Pizza, patates kızartması, bisküvi
- Cevap: A
2. Bir öğrenci sınıfta konusunu anlatırken arkadaşlarına aşağıdaki kartları gösteriyor. Bu öğrencinin konusu aşağıda kilerden hangisidir?
A) Hem bakımlı hem de tutumlu olmakB) Kendimizi doğru ifade etmekC) Sağlığımızı korumak
- Cevap: C
3. Hülya, her zaman dengeli ve düzenli beslenmektedir. Buna göre, kahvaltısında hangi listede verilen besinleri seçmelidir?
A) Meyve suyu, Hamburger, Pasta, Şeker, CipsB) Süt, Ekmek, Reçel, Zeytin, PeynirC) Çay, Hamburger, Reçel, Bisküvi, Ekmek
- Cevap: B
4. Üç kişi yemek yeme ile ilgili görüşlerini söylüyor: Bunlardan hangilerinin sözleri görgü kurallarıyla ilgilidir?
A) Ayla ve MetinB) Ahmet ve AylaC) Metin ve Ahmet
- Cevap: B
5. Sağlığımızı korumazsak hasta oluruz. Aşağıdakilerden hangisi sağlığımızı korumak için yapılmaz?
A) Mevsimlere göre giyinmekB) Uygun zamanda aşı yaptırmakC) Açıkta satılan yiyecekleri almak
- Cevap: C
6. (1) Alp gittikleri piknikte çok iyi vakit geçiriyordu. (2) Yan bahçenin sahibinden izin alarak ağaçtan fındık topladı. (3) Fındıkları dişleriyle kırarak yedi, çok lezzetliydi. (4) Sonra babasıyla birlikte uçurtma uçurdular. (5) Annesi onları yemeğe çağırdığında, Alp ellerini yıkayıp hemen sofraya oturdu. (6) Aklı uçurtmasında kaldığı için masaya herkesin oturmasını beklemeden, hızla yemeğini yedi ve sofradan kalktı. Yukarıdaki paragrafta Alp’in gösterdiği yanlış davranış ya da davranışlar aşağıdakilerin hangisinde verilmiştir?
A) Yalnız 3B) 2 ve 5C) 3 ve 6
- Cevap: C
[syf]2. Sınıf Hayat Bilgisi Çalışma Soruları Cevapları 3. Ünite Sayfa 136
Duygu: Ellerimi yıkarken sabun kullanırım. Yemekten sonra dişlerimi fırçalarım. Saçlarımı okula gitmeden tararım.
7. Buna göre, Duygu ile ilgili aşağıdakilerden hangisi doğrudur?
A) Temiz olmaya dikkat eder.B) Kişisel bakımında hiçbir malzeme kullanmaz.C) Sadece okula giderken kişisel bakımını yapar.
- Cevap: A
8. Öğrenciler, sağlıklarını korumak için okulda yapılması gerekenlerle ilgili afiş hazırlamışlardır. Buna göre, aşağıdaki afişlerden hangisi yanlıştır?
A) Hava durumuna göre giyinelim.B) Sık sık ellerimizi sabunla yıkayalım.C) Arkadaşlarımızla bardağımızı ortak kullanalım.
- Cevap: C
9. 10 yaşındaki Ayşe'nin üç günlük öğle yemeği listesi aşağıda verilmiştir. Buna göre, Ayşe hangi günlerde dengeli beslenmiştir?
A) Yalnızca salı günüB) Pazartesi ve çarşamba günlerindeC) Salı ve çarşamba günlerinde
- Cevap: B
10. Şekilde iş yerinde çalışmakta olan bir insan verilmiştir. Bu insanın görevi aşağıdakilerden hangisidir?
A) Yapılacak binaların çizimlerini yapmakB) Maden ocağında çalışmakC) İnsanları tedavi etmek
- Cevap: C
11. Bir öğrenci sınıfta konusunu anlatırken aşağıdaki afişleri kullanıyor. Bu öğrenci hangi konuyu anlatmıştır?
A) Yaşımıza uygun sporlarB) Hayvanlardan elde edilen besinlerC) Sağlıklı büyümek için yapmamız gerekenler
- Cevap: C
12. Murat’ın 3 günlük öğle yemeğinde yediği besinler tabloda verilmiştir. Buna göre, Murat hangi gün dengeli beslenmiştir?
A) PazartesiB) SalıC) Çarşamba
- Cevap: B
13. Öğretmen derste işleyeceği bir konu ile ilgili resimler göstermiştir. Bu resimlerle aşağıdaki konulardan hangisi anlatılmaktadır?
A) Sağlıklı yaşamB) Görgü kurallarıC) Sağlıklı beslenme
- Cevap: A
14. Aşağıdakilerden hangisi sağlıklı büyüyüp gelişmeyi sağlar?
A) Düzenli spor yapmakB) Çok az uyumakC) Fazla yemek yemek
- Cevap: A
15. Öğrenciler sabah kahvaltısında yedikleri besinleri söylüyorlar. Buna göre, hangi öğrenci sabah kahvaltısında dengeli ve sağlıklı beslenmiştir?
A) MehmetB) ZehraC) Derya
- Cevap: C
16. Öğretmen derste anlatacağı bir konu ile ilgili resimler göstermiştir. Bu görsellere göre, öğretmen aşağıdaki konulardan hangisini anlatacaktır?
A) Sağlıklı beslenmeB) Spor yapmaC) Kişisel bakım
- Cevap: C
17. Bir yaz günü Duru, annesi ile markete gidiyor. Markette karpuz, nar, mandalina, şeftali, kiraz ve ayva gibi meyveleri görüyor. Duru ve annesi bu meyvelerden hangilerini seçerse mevsimine uygun beslenmiş olur?
A) Nar, şeftali, kirazB) Karpuz, kiraz, şeftaliC) Mandalina, nar, ayva
- Cevap: B
- 18. Gülşen Öğretmen, öğrencilerine bazı bilgiler veriyor.
- Havalar soğumaya başladı.
- Biraz daha kalın kıyafetler giymelisiniz.
- Dışarı çıkarken yanınıza yağmurluk ve şemsiye almalısınız.Öğretmenin verdiği bu bilgiye göre, aşağıdaki öğrencilerden hangisi uygun kıyafet seçmiştir?
- Cevap: A
19. Aşağıdakilerden hangisi sağlıklı büyüme ve gelişme için uygun değildir?
- Cevap: B
20. Sağlığımız için meyve ve Buna göre, aşağıdaki me sebzeleri mevsiminde tüketmeliyiz. Meyvelerden hangisini yaz mevsiminde tüketmeliyiz?
A) PortakalB) KiviC) Karpuz
- Cevap: C
21. Aşağıdakilerden hangisi yemekte yapılan doğru davranışlardandır?
A) Sofrada başka şeylerle ilgilenmekB) Ağzımızda yemek varken konuşmamakC) Yemek sırasında sık sık yerimizden kalkmak
- Cevap: B
22. Hasta olduğumuzda bizi muayene eder. Hastalığımızın ne olduğunu belirler. Gerekli olan ilaçları reçeteye yazar. Bu metinde sözü edilen sağlık çalışanı aşağıdakilerden hangisidir?
A) DoktorB) HemşireC) Eczacı
- Cevap: A
- 23.
- Ayşe, sabah okula giderken saçlarını annesi tarar.
- Ayşe, yemekten sonra dişlerini fırçalar.
- Ayşe, okul kıyafetlerini giydikten sonra aynaya bakar.
Bu bilgilere göre, Ayşe'nin kişisel bakımları ile ilgili aşağıdakilerden hangisi doğrudur?
A) Her zaman annesi yardım eder.B) Hepsinde araç-gereç kullanılır.C) Hepsinde su ve sabun kullanılır.
- Cevap: B
24. Aşağıda bazı besinler verilmiştir. Bunlarla ilgili olarak aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?
A) Hayvanlardan elde edildiğiB) Büyümemize yardım ettiğiC) Dengeli beslenmek için yeterli olduğu
- Cevap: C
25. Mesleğin adı :Yaptığı iş : Sağlıkla ilgiliAraç ve gereç :Kıyafeti : Beyaz önlük
Yukarıdaki kartta bir meslekle ilgili bazı bilgiler verilmiştir. Bu meslek aşağıdakilerden hangisi olamaz?
A) DoktorB) İtfaiyeciC) Eczacı
- Cevap: B
26. Ahmet 3 günlük akşam yemeğinde yediklerinin listesini aşağıdaki tabloda göstermiştir. Buna göre, Ahmet hangi akşam yemeğinde dengeli beslenmemiştir?
A) 1. AkşamB) 2. AkşamC) 3. Akşam
- Cevap: C
27. Murat: Kış mevsiminde kısa kollu gömlek giydiğim için hasta oldum. Verilen bilgiye göre, Murat'ın hasta olmasının nedeni nedir?
A) Mevsime uygun giyinmemesiB) Giyeceklerinin vücuduna uymamasıC) Giyeceklerinin temizliğine dikkat etmemesi
- Cevap: A
28. Aşağıda insanların bazı davranışları verilmiştir:1. Geç uyuyup erken kalkmak2. Yeterli ve dengeli beslenmek3. Düzenli spor yapmak4. Televizyonu yakından izlemek
Verilenlerden hangileri sağlıklı yaşam için doğru davranışlardır?
A) 1 ve 4B) 2 ve 3C) 3 ve 4
- Cevap: B
- 29.
- Her sabah uyandıktan sonra elimi yüzümü sabunla yıkarım.
- Dişlerimi yemeklerden sonra fırçalarım.
- Annemin ütülediği kıyafetleri giyerek okula giderim.
Ahmet'in kişisel bakımı ile ilgili verdiği bu bilgilere göre aşağıdakiler- den hangisi doğrudur?
A) Kişisel bakımını her sabah okulda yapar.B) Kişisel bakımında çeşitli malzemeler kullanır.C) Her faaliyetinde büyüklerinden yardım alır.
- Cevap: B
30. Akşam yemeğinde masada tavuk, yoğurt, su, pilav ve salata vardır. Ahmet ile annesi konuşurlar.Ahmet : Ben sadece tavuk yiyeceğim.Anne : Sağlıklı olabilmek için tüm besinlerden yeteri kadar yemelisin.
Ahmet'in annesi neyin önemini anlatmak istemiştir?
A) Günde üç öğün yemek yenmesininB) Hayvansal besinlerinC) Dengeli beslenmenin
- Cevap: C
31. Ayşe, meslekleri incelediği bir çalışmada aşağıdaki görsele bakmaktadır. Görseldeki kişinin mesleği aşağıdakilerden hangisidir?
A) HemşireB) EczacıC) Diş doktoru
- Cevap: C
32. Ali bir konu hakkında aşağıdakileri söylemiştir.
* Tuvaletten çıkınca ellerimi yıkarım.* Meyve ve sebzeleri yıkamadan yemem.* Günde iki kez dişlerimi fırçalarım.
Ali, bu ifadeleriyle aşağıdaki konulardan hangisini anlatmıştır?
A) Sağlıklı yaşamB) Bilinçli tüketimC) Büyüme ve gelişme
- Cevap: A
33. Pınar bir gün boyunca tükettiği besinleri şekildeki gibi yazmıştır. Buna göre, Pınar hangi öğünlerinde dengeli beslenmiştir?
A) Yalnız sabah kahvaltısıB) Öğle ve akşam yemeğiC) Sabah kahvaltısı ve öğle yemeği
- Cevap: B
34. Elif, sağlıklı hayat ünitesi ile ilgili aşağıdaki posteri hazırlıyor. Buna göre, Elif'in posterinde boş bıraktığı yere aşağıdakilerden hangisi yazılmalıdır?
A) Açıkta satılan yiyeceklerden alırım.B) Haftada en az iki kere banyo yaparım.C) Gazlı içeceklerden çok içerim.
- Cevap: B
35. Zehra Öğretmen: Sağlıklı olmak için hem bitkisel hem hayvansal besinlerle beslenmeliyiz. Zehra Öğretmen'in verdiği bilgiye göre, aşağıda gruplandırılmış besinlerden hangisi seçilmelidir?
- Cevap: A
36. Ece aşı olmak için aile sağlığı merkezine gidiyor. Burada sağlık hizmetlerini yapan görevlileri öğreniyor. Aşağıdakilerden hangisi bu merkezde çalışanlardan biri değildir?
A) DoktorB) HemşireC) Öğretmen
- Cevap: C
37. Sağlığımızı korumak için meyve ve sebzeleri normal olarak yetiştikleri mevsimde taze olarak tüketmeliyiz. Bu bilgiye göre, yazın yemek yapmak kin aşağıdakilerden hangisi seçilmelidir?
A) PatlıcanB) BrokoliC) Lahana
- Cevap: A
38. Doktorların reçeteye yazdıkları ilaçları hazırlar. Bu ilaçları, doktorların belirlediği gibi kullanmamız için gerekli açıklamaları yapar. Yukarıda belirtilen işleri yapan sağlık görevlisi aşağıdakilerden hangisidir?
A) HemşireB) EczacıC) Diş hekimi
- Cevap: B
39. Aşağıdakilerden hangisi kişisel bakım için yanlış davranışlardandır?
A) Düzenli aralıklarla tırnak kesmekB) Yemekten önce ve sonra elleri yıkamakC) Başkasının havlusunu ve tarağını kullanmak
- Cevap: C
40. Yeterli ve dengeli beslenme için aşağıdakilerden hangisinin yapılması uygun değildir?
A) Sadece protein ağırlıklı yiyecekler yenmesiB) Her öğünde hem hayvansal hem de bitkisel besinlerin tüketilmesiC) Ana ve ara öğünlerin aksatılmaması
- Cevap: A
41. Aşağıdaki çocuklardan hangisinin davranışı sağlıklı büyüyüp gelişmesi için uygun değildir?
A) Diş fırçalamakB) Düzensiz uyumakC) Egzersiz Yapmak
- Cevap: B
42. Sağlığımız için meyve ve sebzeleri mevsiminde tüketmeliyiz. Buna göre, aşağıdaki meyvelerden hangisini kış mevsiminde tüketmeliyiz?
A) PortakalB) İncirC) Çilek
- Cevap: A
43. Öğretmen derste sağlıklı büyüme ve gelişme için aşağıdaki görselleri kullanıyor. Buna göre, öğretmenin sağlıklı büyüme ve gelişme için aşağıdakilerden hangisini söylemesi beklenir?
A) Sağlığımız için kişisel bakımımıza dikkat etmeliyiz.B) Yeterli ve dengeli beslenmeliyiz.C) Sağlıklı büyüme ve gelişme için spor yapmalıyız.
- Cevap: C
44. Sağlıklı büyümek ve gelişmek için yapılması gerekenler nelerdir? Aşağıdaki öğrencilerden hangisi öğretmenin sorduğu bu soruyu yanlış cevaplamıştır?
A) Dengeli ve düzenli beslenmeliyiz.B) Akşam geç saatte uyumalıyız.C) Düzenli spor yapmalıyız.
- Cevap: B
45. Aşağıdakilerden hangilerini kahvaltıda tüketirsek dengeli beslenmiş oluruz?
A) Peynir - Zeytin - YumurtaB) Cips - Hamburger - KolaC) Sebze yemeği - Balık - Ayran
- Cevap: A
46. Seda: Tabağındaki pilav yeterli mi? Biraz daha ister misin?Sibel: Hayır, teşekkür ederim. Bundan fazlasını bitiremiyorum.
Buna göre, Sibel’in hangi görgü kuralına uyduğu söylenebilir?
A) Ağzımızda yiyecek varken konuşmamaB) Yemek yerken peçete kullanmaC) Tabağımıza yiyebileceğimiz kadar yemek alma
- Cevap: C
47. Aşağıda verilen görsellerdeki davranışlardan hangisi sağlıklı büyüme ve gelişmemize katkı sağlamaz?
- Cevap: B
48. Aşağıdaki öğrencilerden hangisi kış mevsimine uygun giyinmiştir?
- Cevap: A
49. Yeterli ve dengeli beslenmeye dikkat eden Zeynep, öğle yemeği için yukarıdaki yiyecek ve içeceklerden hangilerini seçmelidir?
A) 1 ve 3.B) 1 ve 4.C) 2 ve 3.
- Cevap: C
50. Aşağıdakilerden hangisi yemekte uyulması gereken görgü kurallarındandır?
A) Tabağımızın tamamını yemekle doldurmakB) Yemeği çiğnerken ağzımızı kapatmakC) Yemek yerken acele etmek
- Cevap: B
51. Aşağıdakilerden hangisi yaz mevsimi için uygun bir kıyafettir?
- Cevap: A
2. Sınıf Çalışma Soruları Hayat Bilgisi 3. Ünite Cevapları Meb Yayınları ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.
Henüz yorum yok
Sorularını paylaş, diğer öğrencilerin yorumlarını oku. Yorumlar onaydan sonra yayınlanır.
Henüz yorum yok