Yükleniyor...
Evvel Cevap
2. Sınıf Hayat Bilgisi Ders Kitabı Cevapları Meb Yayınları (2. Kitap) Sayfa 72
2. Sınıf Hayat Bilgisi Meb Yayınları
2. Sınıf Hayat Bilgisi Ders Kitabı Cevapları Meb Yayınları (2. Kitap) Sayfa 72

“2. Sınıf Hayat Bilgisi Ders Kitabı Cevapları Sayfa 72 Meb Yayınları (2. Kitap)” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

2. Sınıf Hayat Bilgisi Ders Kitabı Cevapları Meb Yayınları (2. Kitap) Sayfa 72

Uygulayalım

Soru: Uygulama adımlarını takip ederek etkinliği yapalım.

Soru: Afetlere karşı alınması gereken önlemlerle ilgili merak ettiğimiz soruları yazalım.

  • Cevap: Deprem anında en güvenli yer neresi? Afet çantasında neler olmalı? Selden korunmak için hangi önlemler alınır?

Soru: Sorularımız hakkında araştırma yaparak bilgi toplayalım, Topladığımız bilgileri yazalım.

  • Cevap: Deprem anında masa altına girilmeli, afet çantasında su, yiyecek, el feneri ve ilaçlar bulunmalı. Sel için dere kenarlarına ev yapılmamalıdır.

Soru: Sorularımızı ve topladığımız bilgileri arkadaşlarımızla paylaşalım.

  • Cevap: Bu bilgileri sınıfta arkadaşlarımızla paylaştık ve hep birlikte afetlere karşı hazırlıklı olmamız gerektiğini öğrendik.

Soru: “Ekler” bölümünde bulunan Ek 3’teki tehlike avı adımlarını takip ederek etkinliği yapalım.

  • Cevap:

Soru: Tehlikelere karşı çözüm önerilerimizi evimiz için aile büyüklerimizle, okulumuz için sınıf öğretmenimizle paylaşalım.

  • Cevap: Evimdeki çözüm önerilerimi ailemle paylaştım, birlikte eşyaları sabitlemeye karar verdik. Okuldaki çözüm önerilerimi öğretmenime söyledim, sınıftaki panolar ve kitaplıklar sağlamlaştırıldı.

2. Sınıf Meb Yayınları Hayat Bilgisi Ders Kitabı (2. Kitap) Sayfa 72 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

Ders ve Çalışma Kitabı Cevapları
Benzer İçerikler

Yeni Yorum