Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Ders ve Çalışma Kitabı Cevapları TIKLAYINIZ
2. Sınıf Koza Yayınları Türkçe Ders Kitabı Cevapları

Paraşütle Oynamak Çok Eğlenceli Metni Etkinlik Cevapları (2. Sınıf Türkçe)

2. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Koza Yayınları 1. Tema Çocuk Dünyası Sayfa 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37 Paraşütle Oynamak Çok Eğlenceli Metni Etkinlik Soruları ve Cevapları

Paraşütle Oynamak Çok Eğlenceli Metni Cevapları

1. Arkadaşlarınızla hangi oyunları oynamaktan hoşlanıyorsunuz? Bu oyunlardan birinin nasıl oynandığını anlatınız.

  • Cevap : Saklambaç oyunu çocukların vazgeçilmez bir oyunu olarak geçmişte ve günümüzde büyük bir önem taşımaktadır. Eşleşme sonucunda ilk olarak Ebe seçilir. Ebenin gözleri diğer oyuncuları görmeyecek şekilde bağlanır. Ebe etrafında döndürülerek diğer oyuncuların saklanması sağlanır. Diğer oyuncular ellerini çırparak Ebenin kendilerine yönelmesine yardımcı olurlar. Ebe yakaladığı kişiye Ebe yapar ve o da oyuna dahil olarak bu oyun döner ve devam eder.

2. Metnin resimlerini inceleyiniz. Resimlerden hareketle metnin konusunu tahmin edip söyleyiniz.

  • Cevap: Oyun oynayan çocuklar resmedilmiştir. Metnin konusu oyun olabilir.

1. ETKİNLİK 

2. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Koza Yayınları Sayfa 31 Cevabı

Aşağıda görselleri verilen kelimelerle anlamlarını eşleştiriniz. Bu kelimeleri birer cümlede kullanarak yazınız.

  • Cevap
  • Kumaş : Pamuk, yün, ipek vb.nden makinede dokunmuş her türlü dokuma.
  • Paraşüt: Hava taşıtından veya yüksek bir yerden atlayan insanın kontrollü bir şekilde yere inmesini sağlayan araç.
  • Müzik: Belirli kurallara bağlı olarak düzenlenmiş seslerden oluşan eserlerin okunması veya çalınması.

Anlamını öğrendiğiniz kelimelerle anlamlarını kartlara yazınız. Bu kartları, sözlüğünüzdeki ilgili harflerin olduğu sayfalara yapıştırınız.

  • Cevap

2. ETKİNLİK 

2. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Koza Yayınları Sayfa 32 Cevabı

Aşağıdaki resimleri inceleyiniz. Metnin konusuna uygun olan resmi işaretleyerek belirtiniz.

  • Cevap: 1. resim yani paraşütle oyun oynayan çocukların olduğu resimdir.

3. ETKİNLİK 

Aşağıdaki kelimelerin zıt anlamlılarını metinde bulunuz. Bunları metindeki anlamları dışında farklı cümlelerde kullanıp yazınız.

  • Cevap:

büyük

  • Zıt anlamlıları: küçük, ufak
  • Cümlelerim: Küçük bir ev aldım. Üfak bi bisikletim var.

aşağı

  • Zıt anlamlıları: Yukarı, yüksek
  • Cümlelerim: Yüksek bir dağmış. Yukarıdaki komşumuz geldi.

üstünde

  • Zıt anlamlıları: Altında, aşağısında
  • Cümlelerim: Altındaki ayakkabılar çok güzel.

az

  • Zıt anlamlıları: Çok, fazla
  • Cümlelerim: Çok şeker yemiş.  Fazla konuşuyor.

yukarı

  • Zıt anlamlıları: Aşağı, alt
  • Cümlelerim: Aşağıya inmiş. Alt katta oturuyorlar.

4. ETKİNLİK 

2. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Koza Yayınları Sayfa 33 Cevabı

Aşağıdaki resimleri inceleyiniz. Sizce konuşmacılardan hangisi, diğerine göre daha etkili konuşuyor? Açıklayınız.

  • Cevap: İkinci resimdeki çocuk daha etkili konuşuyor. Çünkü dinleyenlerin gözlerine bakıyor. İlk resimdeki kız çok utangaç duruyor.

5. ETKİNLİK 

2. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Koza Yayınları Sayfa 34 Cevabı

Aşağıdaki kelimelerden anlamlı ve kurallı cümleler oluşturup yazınız.

  • Cevap:

Cümleler büyük harfle başlar ve sonuna nokta işareti konur.

geldi—Zeynep—bize

  • Cevap: Zeynep bize geldi.

oyun—Hasan—Elifle—ve—oynadık

  • Cevap: Hasan ve Elif’le oyun oynadık.

televizyonda—izledik—annem—ve—babamla—film

  • Cevap: Annem ve babamla televizyonda film izledik.

ödevini—Osman—yapmamış

Cevap: Osman ödevini yapmamış.

6. ETKİNLİK  

2. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Koza Yayınları Sayfa 35 Cevabı

Aşağıdaki görselleri inceleyiniz. Çocuklar hangi oyunları oynuyorlar? Bu oyunların adlarını ve nasıl oynadıklarını yazınız.

  • Cevap: Yakar Top
  • Cevap: Körebe

7. ETKİNLİK 

2. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Koza Yayınları Sayfa 36 Cevabı

Cümlede birbiri ardınca sıralanan kelime veya kelime gruplarının arasına virgül konur.

Kalemimi, silgimi, kitabımı ve defterimi almağı unutmadım.

Daha önce Ankara’yı, İstanbul’u, Aydını ve Batman! gezdim.

Defterinize içinde virgül işaretini kullanacağınız iki cümle yazınız.

  • Cevap:
  • Pazardan elma, armut, ayva almış.
  • Evdeki masa, sandalye, koltuk eskimiş.

8. ETKİNLİK 

Aşağıdaki cümlelerde ( ) yerine gelmesi gereken noktalama işaretlerini koyunuz.

Hasan( ,) Elif ve Duru bize gelecek(. ) Zübeyde’nin mavi( ,) kırmızı( ,) yeşil ve mor renklerde birçok kalemi var(.)

9. ETKİNLİK 

Arkadaşlarınızla birlikte oynamaktan hoşlandığınız bir oyunu ve bu oyunun kuralları hakkında konuşunuz. Konuşmanızı yaparken 4. Etkinlik’teki kurallara uymayı unutmayınız.

10. ETKİNLİK 

2. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Koza Yayınları Sayfa 37 Cevabı

Aşağıdaki paraşütü metinde sözü edilen renklerle boyayınız.

  • Cevap: Boyamayı kendiniz yapmalısınız.

2. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Koza Yayınları 1. Tema Çocuk Dünyası Sayfa 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37 Paraşütle Oynamak Çok Eğlenceli Metni Etkinlik Soruları ve Cevapları ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

Bu içeriğe emoji ile tepki ver

İlgili Yazılar

YORUM YAPMAK İSTER MİSİN?
**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!

Close